Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Adrian-Mihăiță Todoran > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Adrian – Mihăiță Todoran (Grup PMP)
Nu râdeți de ouăle lui Vosganian!

În drumul său de la coteț la tigaie, oul nu aduce bani și nu produce impozite”, declara, zilele trecute, deputatul ALDE Varujan Vosganian. Dincolo de umorul stârnit, de reacțiile pline de ironie și sarcasm din mass-media și rețelele de socializare, afirmația lui Vosganian trebuie privită cu mare atenție, ea fiind un mesaj indirect transmis de coaliția puterii, crede deputatul PMP Adrian Todoran. Acesta trage un semnal de alarmă în privința intenției actualei guvernări, care ar putea distruge definitiv agricultura tradițională din România.

„Îl cunosc pe deputatul Vosganian, fiind colegi în Comisia de Buget-Finanțe. Cine crede că declarațiile sale, privind faptul că agricultura tradițională nu produce impozite, sunt simple aiureli menite a stârni râsul, se înșală. Vosganian nu este un imbecil, ajuns întâmplător în Parlament. A fost ministru al Economiei în perioada în care România a avut cea mai mare creștere economic, a spus domnul deputat Adrian Todoran.
Îngrijorător nu este faptul că un deputat a luat-o razna, arătând că de aceea economia țării nu merge bine, pentru că ouăle din gospodării, magiunul de prune de casă, pulovărele din lână de oaie de la stână nu produc impozite, ci perspectiva pe care partidul aflat acum la guvernare, o are pentru viitor. Varujan a afirmat că e grav pentru economie faptul că producția din gospodăriile populației ajunge la peste 20% din produsul intern brut, fără să aducă niciun impozit la stat. Iată marea problemă a Guvernului. Consumăm prea mult din grădină și nu trecem pe la supermarket.
E clar, în acest moment, că Guvernul PSD-ALDE caută cu disperare soluții să aducă mai mulți bani la buget. Este incredibil să constatăm că s-au gândit la modalități de a impozita agricultura tradițională. Este o rușine pe care nu o putem tolera. Pe lângă traiul greu pe care foarte mulți români îl au, unul menținut adesea de consumul produselor tradiționale, coaliția puterii se gândește cum să le mai pună o povară în cârcă.
Orice încercare de a încasa bani la buget de pe urma agriculturii tradiționale este o lovitură pentru toți românii, pentru produsele naturale și sănătoase. Să nu uităm de casele de marcat, pe care un alt guvern PSD a încercat să le impună în piețele cu produse tradiționale. Să se simtă bine că statul controlează cei doi lei pe care mătușa de la țară îi ia pentru o legătură de pătrunjel. Așa că mă aștept să văd, cât de curând, o nouă invenție fiscală la adresa agricultorilor. Îi asigur pe toți maramureșenii, că mă voi lupta pentru ca producția tradițională să nu aibă de suferit și voi vota doar legi care să îi sprijine pe agricultori”, afirmă deputatul Adrian Todoran.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 25 septembrie 2022, 2:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro