Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Adrian-Mihăiță Todoran > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Adrian Mihăiță Todoran (Grup PMP)
Impozitul pe cifra de afaceri poate prăbuși economia

Deputatul PMP, Adrian - Mihăiță Todoran, membru în Comisia pentru buget, finante și bănci, atrage atenția asupra pericolului prăbușirii unei însemnate părți a mediului de afaceri, care, în loc să fie stimulat, primește lovituri după lovituri din partea statului.

„Începutul anului viitor vine cu vești proaste pentru mediul de afaceri din România. Salariul minim brut pe economie urmează a crește la 1.900 lei, de la 1.450 cât este în prezent. Dar asta nu e nimic în comparație cu o altă măsură fiscală pe care Guvernul o anunță. Impozitul pe profit ar putea fi înlocuit cu impozitul pe cifra de afaceri.
Este îngrijorătoare politica fiscală aplicată de PSD. După experimentul măririi salariilor la stat, într-un mod nesustenabil, fapt care a obligat Guvernul să inventeze metode de acoperire a găurilor lăsate în buget, este rândul mediului de afaceri să fie vizat de creșterile salariale impuse. Nimeni nu întreabă dacă o firmă își poate permite să plătească aproape 2.000 lei pentru un angajat. Pur și simplu statul arată o mare grijă față de bugetul angajaților, fără a lua în calcul riscul ca respectivii salariați să fie puși pe liber, din cauza problemelor financiare cu care companiile se confruntă”, a spus domnul deputat Adrian Todoran.
“Mai mult, impozitul pe cifra de afaceri este o aberație. În România sunt peste 600 mii firme, conform statisticilor prezentate de conducerea BNR, însă numai jumătate din ele sunt profitabile. Celelalte sunt cu pierderi sau au profit zero. Vă imaginați că 300 mii societăți comerciale riscă să fie închise pentru că nu pot plăti la stat acel impozit pe cifra de afaceri. Mediul de afaceri este cel care susține economia. Este impardonabil să aplicăm astfel de măsuri care nu fac altceva decât să îngroape companiile private”, a conchis Adrian Todoran.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 25 septembrie 2022, 1:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro