Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Adrian-Mihăiță Todoran > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Adrian Todoran (Grupul parlamentar al PMP)
”În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”

Inițiativa legislativă a PMP, al cărei coinițiator este și deputatul PMP Adrian Todoran, privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost adoptată tacit în Senat.

”Este absolut necesar ca această lege să ajungă urgent la votul final în Camera Deputaților, unde toți parlamentarii să țină cont că respectarea deciziilor Curții Constituționale nu este opțională, iar suveranitatea aparține poporului român! În 2009, Curtea Constituțională valida rezultatele referendumului național unde peste 7,7 milioane de români au votat pentru un Parlament cu maximum 300 de persoane, pentru un Legislativ mai restrâns si mai eficient, care să lucreze exclusiv în interesul cetățenilor”, a precizat deputatul PMP Adrian Todoran.
”Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea față de respectarea voinței poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaților, această inițiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a conchis deputatul PMP Adrian Todoran.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 25 septembrie 2022, 2:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro