Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
speaches
voting records
Links:
Tel. 031.104.21.40
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Dumitru-Iulian Popescu > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru sănătate și familie
Deputații UNPR (Grup PSD) susțin o campanie de vaccinare bazată pe o informare corectă

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul dr. Iulian Popescu,, împreună cu secretarul Comisiei, doamna Conf. Dr. Camelia-Margareta Bogdănici susțin un program de vaccinare a copiilor bazat pe o corectă informare a părinților și a cadrelor didactice.

Considerăm ca fiind extrem de oportună conștientizarea părinților cu privire la beneficiile majore pe care le are vaccinarea asupra sănătății viitoare a copiilor, însă nu putem fi de acord cu metoda „instruirii cu biciul”, în cazul în care părinții refuză vaccinarea. Nu prin sancțiuni și constrângeri se rezolvă această problemă, ci printr-o bună comunicare și înțelegere a importanței și necesității activității de vaccinare.
UNPR consideră că vaccinarea este extrem de importantă pentru sănătatea copiilor și susține desfășurarea unei campanii de educație sanitară în cadrul ședințelor cu părinții. În acest fel, importanța vaccinării va putea fi conștientizată și înțeleasă într-un mod corect. Pe de altă parte, este nevoie ca medicii de familie și medicii școlari (din păcate insuficienți) să realizeze o atentă selecție a cazurilor care nu pot beneficia de vaccinuri din cauza altor afecțiuni.
UNPR susține o Lege a vaccinării care să fie dezbătută în cele două Camere ale Parlamentului și care să promoveze atât sănătatea copiilor cât și obiectivele de sănătate publică, după un larg consens din partea părinților și, nu în ultimul rând, al medicilor.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 13 august 2022, 3:12
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro