Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Christine Thellmann > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Christine Thellmann (Grupul parlamentar al PNL)
Parlamentul e la doar un vot distanță pe un proiect de lege, pentru a facilita intervenția Salvamont pentru urgențe

Salut implicarea Consiliului Județean în dotarea Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, care și-a mărit flota de utilaje pentru intervenții specifice de salvare în teren variat, cu un UTV.

Investiția a fost de 134.200 lei, fiind inclusă în planul de investiții finanțat de către Consiliul Județean Sibiu.
SPJ Salvamont Sibiu va mai achiziționa în acest an o autoutilitară 4x4, un defibrilator și un monitor funcții vitale ultra ușor, valoarea totală a investițiilor ridicându-se la 401.000 lei. În plus va fi construit un refugiu montan, în apropiere de Lacul Avrig!
Urmăresc cu interes în Parlament un proiect de lege care poate salva vieți - este vorba despre posibilitatea dotării cu girofar a mașinilor de Salvamont!
Serviciile Salvamont ar putea avea girofar albastru atunci când se deplasează la intervenții. Prin acest proiect definim salvarea montană ca pe o activitate de urgență medicală, care, pe lângă acordarea primului ajutor medical și salvarea din zona montană, prevede și transportul în regim prioritar către spital.
Mașinile acestui serviciu public trebuie să fie dotate cu mijloace de semnalizare acustică și rutieră și să aibă dreptul să le folosească. Până vom vota acest proiect de lege, mă bucur că autoritățile publice locale se implică și sprijină serviciul Salvamont, că alocă fonduri și finanțează proiecte care pot salva vieți.
Îi felicit pe colegii mei din Sibiu care s-au implicat în dotarea Salvamont și fac apel la colegii mei parlamentari să voteze acest proiect de lege.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 2:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro