Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Christine Thellmann > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Christine Thellmann (Grupul parlamentar al PNL)

La propunerea deputatei PNL Christine Thellmann, AP OSCE a adoptat două amendamente prin care condamnă impactul războiului din Ucraina asupra mediului și blocarea exporturilor de cereale din Ucraina

Christine Thellmann, deputat PNL:
Săptămâna aceasta am participat la lucrările Adunării Parlamentare ale OSCE, care au avut loc la Birmingham.
Tema principală a vizat impactul amplu al războiului din Ucraina asupra întregii regiuni.
La finalul lucrărilor, am votat o rezoluție prin care am propus două amendamente:
1. Am condamnat efectele războiului asupra securității, stabilității, conectivității și prosperității în regiunea OSCE și am condamnat impactul devastator asupra mediului;
2. Am spus foarte clar că AP OSCE condamnă faptul că Rusia folosește proviziile de alimente ca o armă și blochează astfel exporturile de alimente din porturile ucrainene de la Marea Neagră și perturbă agricultura în Ucraina.
Cele două amendamente propuse de mine au fost susținute de membrii din Comitetul privind afaceri economice, știință, tehnologie și mediu.
Menținem sancțiunile impuse deja Rusiei și dorim să ajutăm pe toate căile poporul ucrainean să treacă peste aceste greutăți. Lucrările Adunării Parlamentare OSCE, în cadrul celei de-a 29-a sesiune anuală, s-au concentrat pe impactul amplu al războiului în contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.
Agenda de lucru a cuprins mai multe activități:
 • În calitate de membru al Comitetului privind afacerile economice, știință, tehnologie și mediu, am avut oportunitate la să mă adresez comisiei cu o intervenție unde am subliniat rolul asumat de România atât la nivel strategic cât și financiar pentru susținerea Ucrainei.
 • Cele două amendamente propuse de mine și-au găsit susținerea în rândul membrilor Comitetul privind afaceri economice, știință, tehnologie și mediu.
 • În cadrul întâlnirii delegației române cu Președinta AP OSCE, d-na Margareta Cederfelt și-a manifestat un interes ridicat față de țara noastră și provocările cu care ne confruntăm în contextul războiului ruso-ucrainean. A fost ridicat și subiectul aderării României la spațiul Schengen, dar și necesitatea unei planificări pe termen mediu spre lung în materie de securitate politică economică și financiară.
 • Participarea la întâlnirile cu membrii grupului Partidului Popular European, unul dintre cele mai mari partide transnaționale de centru-dreapta reprezentate în Parlamentul UE.
 • Am participat la o serie de evenimente conexe, precum dejun de lucru pe tematica: Asigurarea unei redresări economice favorabile incluziunii de gen în urma pandemiei de COVID19, precum și Tineri în zone de conflic și război.
 • Întâlnirea cu Ministrul de externe al Poloniei, care este și Președinte în exercițiu al OSCE (nivel guvernamental)
 • Alegeri la nivel de comisii și la nivel de structură de conducere a AP OSCE. Câștigarea unui nou mandat de către d-na Margareta Cederfelt este garanția păstrării principiilor și valorilor care stau la baza securității europene.
  OSCE continuă să joace un rol important în promovarea securității și cooperării în spațiul acoperit de organizație, în domeniul diplomației preventive, al prevenirii conflictelor, gestionării crizelor și al consolidării respectării drepturilor omului, democrației și statului de drept.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 3:41
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro