Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mihai Tudose > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
PNL solicită Ministerului Educației să organizeze din acest an Masteratul Didactic

Felicitări tuturor celor peste nouă mii de profesori care au promovat examenul de titularizare! Anul acesta concurența a fost foarte mare.

Cu toate acestea, rata de promovare a examenului este încă sub 50%. Din păcate, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, am constatat că viitorii profesori nu au beneficiat de o pregătire temeinică în instituțiile de învățământ superior. Masteratul Didactic nu a fost pus în practică în ultimii șase ani, iar cei care au de pierdut sunt elevii care nu vor avea șanse să beneficieze de un profesor bine pregătit la clasă.
PNL solicită Ministerului Educației să organizeze din acest an Masteratul Didactic. În acest sens, este nevoie, de urgență, să redacteze și să aprobe normele de aplicare a legislației în vigoare, să prevadă bani la următoarea rectificare bugetară pentru această formă de învățământ, să încurajeze universitățile să înființeze catedre noi și să asigure parteneriate de practică și burse pentru fiecare viitor profesor.
Ministerul trebuie să dea asigurări că în școala românească vom avea profesori care să fie bine pregătiți și competitivi. Pentru a menține în sistem pe cei mai buni absolvenți este nevoie de o strategie clară de pregătire și motivare continuă a cadrelor didactice tinere să profeseze în domeniu. Învățământul de calitate oferă șanse egale fiecărui tânăr să urmeze o carieră în viață.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 mai 2022, 1:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro