Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, doamna deputat Raluca Turcan
PSD îi acoperă urmele ministrului Shhaideh. Prerogativele Parlamentului, călcate în picioare de coaliția guvernamentală

PSD a respins solicitarea PNL de a o chema pe doamna ministru Sevil Shhaideh la ”Ora Guvernului” în Parlament, pentru a da explicații asupra modului în care s-au alocat fondurile prin PNDL, imediat după ce și-a prezentat demisia din Guvern.

Timp de mai multe luni, Programul Național de Dezvoltare Locală a fost nefuncțional, iar în perioada crizei politice ministrul Dezvoltării a ”mituit” baronii PSD, exclusiv pe criterii politice și de clan, cu bani din bugetul public.
La numai câteva ore de la momentul în care și-a prezentat demisia din Guvern, ministrul Dezvoltării a direcționat cele mai mari sume prin PNDL către fiefuri pesediste – primării de sector, Teleorman, Argeș, Olt, Ialomița, Brăila, tocmai pentru a fideliza liderii PSD și a-i menține captivi în tabăra domnului Liviu Dragnea.
Este mai mult decât evident faptul că a avut loc o tranzacționare politică a voturilor pentru moțiunea de cenzură depusă de PSD-ALDE împotriva propriului Guvern! Iar acum încearcă să-și ascundă urmele și să o apere de răspundere în fața Parlamentului, prin neprezentare.
Aceasta a fost principala miză a luptei pentru putere din interiorul PSD – controlul politic asupra alocării resurselor de la buget.
PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească ministrul Sevil Shhaideh.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 22 mai 2022, 14:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro