Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Grupul PNL corectează o anomalie din Legea privind sistemul unitar de pensii publice

Am depus marți, 24 octombrie, împreună cu Grupul parlamentar al PNL, o propunere legislativă prin care corectăm o prevedere absurdă din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Mai concret, în baza unor prevederi din această lege, care stipulează situații exprese de incompatibilitate între calitatea de pensionar de invaliditate și prestarea unor activități economice, unii beneficiari ai pensiilor de invaliditate au pierdut dreptul la pensie ca urmare a realizării unor câștiguri modice din activități artistice sau din drepturi de autor.
Noi considerăm că persoanele cu invaliditate de gradul I și II ar trebui să fie încurajate să desfășoare activități care nu comportă efort fizic, ci doar talent artistic sau efort intelectual. Ca urmare, PNL propune ca pensia de invaliditate de gradul I și II să nu mai înceteze, de drept, ca urmare a obținerii unor venituri nesemnificative, ocazionale, din creații artistice sau din drepturi de autor.
În legătură cu situația absurdă în care Laura Florescu, din județul Suceava, a pierdut dreptul la pensia de invaliditate ca urmare a obținerii unei sume extrem de mici, de 270 de lei, deoarece a publicat într-un volum de poezii, am solicitat Guvernului declanșarea de urgență a unei anchete și aplicarea imediată de sancțiuni cu privire la modul în care tânăra a fost umilită, prin schimbarea încadrării sale medicale, într-un grad de invaliditate inferior, deși aceasta suferă de o boală cumplită, ireversibilă din punct de vedere medical.
Liviu Dragnea și mulți alții doar au vorbit și au simulat că le pasă, în vreme ce PNL a acționat ferm și rapid în această chestiune. Speranța noastră este că oamenii vor simți diferența dintre vorbe și fapte și vor ști că în PNL vor găsi mereu un sprijin real pentru problemele lor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 ianuarie 2022, 7:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro