Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Maratonul PSD pentru șubrezirea democrației continuă!

Moașa Ordonanței 13 revine cu modificarea Regulamentului Camerei Deputaților în același spirit – ”noaptea ca hoții”.

Legiferează politica pumnului în gură în Parlament prin:
1. Excluderea liderilor grupurilor parlamentare de la ședințele Biroului permanent – adică, PSD-ALDE monopolizează forul care decide asupra proiectelor de legi care trebuie dezbătute în plen. Vor aproba doar ceea ce le convine!
2. Se desființează dezbaterea legilor în plenul Parlamentului! Astfel, domnul Iordache nu vrea să se mai încurce în discuții. Ceea ce s-a decis în Cex-ul PSD este lege. Practic, se desființează posibilitatea parlamentarilor de a mai susține amendamente în plenul Camerelor. NU se vor accepta îmbunătățiri ale legilor!
3. Nu se vor supune la vot amendamentele respinse de comisie dacă vor trece amendamentele admise de comisie. Practic, se instaurează CENZURA în Parlamentul României! ...
4. Se limitează timpul dezbaterilor pentru un proiect de lege. Ceea ce se traduce prin superficialitatea actelor legislative votate și posibilitatea puterii de a mutila orice lege în folosul unor grupuri de interese obscure.
PNL cere retragerea acestui Proiect de Hotărâre de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților! Deși nu pare, este cea mai puternică lovitură dată democrației românești. Se anulează orice dezbatere reală și de substanță pe proiectele legislative!
Este inutil să cerem acest lucru inculpaților Dragnea și Tăriceanu – fac un apel către toți parlamentarii PSD-ALDE-UDMR să ia atitudine. Această modificare vine cu un singur scop – să treacă modificările la legile Justiției fără probleme prin Parlament. Deputații aleși din partea PSD-ALDE nu au fost trimiși în Parlament să-i apare pe cei doi, ci să facă legi pentru români. Opriți-vă! Este cazul să mai gândiți și singuri! Nimic nu vă leagă de fotoliul oferit de Dragnea și Tăriceanu! Părăsiți acest grup infracțional organizat până nu se va transforma complet în cel mai odios partid politic. Lăsați-i singuri pe cei doi lideri să-și scufunde partidele, nu trageți după ei întreaga Românie!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 22 mai 2022, 13:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro