Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Raluca Turcan (Grup PNL)
Viorica Dancilă, o nouă minciună spusă cu cinism în fața președinților de Consilii Județene!

Dacă se dorea cu adevărat alocarea a 100% din impozitul pe venit în bugetele administrațiilor publice locale, Guvernul trebuia să avizeze favorabil proiectul PNL, aflat deja în circuit parlamentar. În acest moment, administrațiile locale au grave dificultăți cu banii, iar Guvernul Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu vinde iluzii președinților de Consilii Județene.

Doamna Dăncilă a promis astăzi reprezentanților administrației publice locale că va adopta un proiect de Lege privind Codul finanțelor publice locale, pe care îl va transmite Parlamentului. Principala măsură a acestui cod va fi aceea prin care bugetele administrațiilor publice locale vor primi 100% din impozitul pe venit încasat. Este păcat că niciun ministru sau consilier nu a informat-o pe doamna Dăncilă că un astfel de proiect a fost depus, încă de anul trecut, de către parlamentarii PNL, iar colegii domniei sale din PSD și ALDE îl blochează, ținându-l la sertar.
Mai mult decât atât, Partidul Național Liberal a avut amendamente la Legea bugetului de stat, prin care propuneam același lucru - 100% din impozitul pe venit încasat să rămână la bugetele locale, pentru a acoperi vidul de finanțare produs de OUG nr. 79/2017. Pe vremea aceea, domnia sa era la Bruxelles și probabil că nu știe că parlamentarii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva acestui amendament.
Dacă doamna Dăncilă nu vinde iluzii administrațiilor locale, dacă doamna Dăncilă chiar dorește ca din anul 2019 administrațiile locale să aibă o finanțare corespunzătoare, atunci nu trebuie decât să aprobe, în prima ședință de Guvern, un punct de vedere favorabil la propunerea PNL prin care impozitul pe venit să rămână 100% la nivelul administrațiilor locale.
Proiectul PNL așteaptă un punct de vedere de la Guvern de aproape 5 luni. E momentul în care doamna Dăncilă poate să demonstreze că este un prim-ministru corect și independent și că nu-i mai păcălește, încă o dată, pe primarii și președinții de consilii județene din toată țara. Proiectul poate deveni lege în următoarea lună, doar să existe și dorință de a ajuta cu adevărat autoritățile publice locale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 16 mai 2022, 12:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro