Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii!

Fac această solicitare, având în vedere că Pilonul 2 de pensii a fost creat în mandatul de prim-ministru al lui Călin Popescu Tăriceanu. La acel moment, domnul Tăriceanu știa bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde așteptărilor pentru existența unor pensii decente.

Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcțiilor deținute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare și înlocuit cu alții sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmării penale.
În această seară, Guvernul intenționează să aplice o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajați. Domnii Dragnea, Vâlcov și Teodorovici au găsit până la urmă modalitatea prin care să pună mâna pe banii acumulați la Pilonul 2 de pensii și să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiți pentru pensiile viitoare. Cum?
 • Banii acumulați deja vor fi direcționați din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acțiuni etc) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic. Adică, prin ordonanța de urgență, Pilonul 2 de pensii trece direct în administrarea grupării cu comportament infracțional din PSD-ALDE!
 • Banii vor putea fi retrași din Pilonul 2;
 • O parte din comisioanele aplicate contribuțiilor la Pilonul 2 va merge direct la Pilonul 1 de pensii (adică se ia din pensiile viitoare, ca să se plătească datoriile de astăzi);
 • De miercuri și până azi, prin scăderea valorii acțiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaților români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile, cca. 215 lei.
  PNL susține că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susține cu toată forța creșterea contribuțiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanția că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmașilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanție că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de ”pixul” Guvernului.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 17 mai 2022, 20:47
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro