Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiție și solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic!

Votul de ieri a arătat voința zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupției și minciunii! 6 milioane de români au venit la vot și au spus DA la referendum. Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare și a salvat calea europeană a României.

Este un vot care ne onorează și care ne obligă enorm. Acesta este motivul pentru care de astăzi vom începe să transpunem rezultatul de ieri în LEGE, în procedură de urgență, prin următoarele proiecte:
1. Revizuirea Constituției în sensul interzicerii amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală.
2. Revizuirea Constituției pentru interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală.
3. Extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permițând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu.
4. Adoptarea, în procedură de urgență, a legii votului electronic pentru românii din diaspora. Legea a fost inițiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD și ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaților.
Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor, care au stat la kilometri de cozi, la secțiile de votare, în cea mai frumoasă zi pentru democrația românească.
Facem apel la toate partidele de opoziție să ni se alăture în acest demers!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 22 mai 2022, 13:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro