Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
levente.vass@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Levente Vass > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la secretarul Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Levente Vass (Grup UDMR)
Levente Vass: Susținem orice măsură care sprijină un sistem de sănătate centrat pe interesele pacientului

”Sprijinim orice măsură propusă pentru sistemul sanitar din România atâta timp cât aceasta a fost formulată în interesul pacienților”, a declarat, marți, 10 octombrie, deputatul UDMR, Levente Vass, după discursul său din plenul Camerei Deputaților din timpul dezbaterii moțiunii simple propuse de Grupurile parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară.

Referitor la propunerile incluse în moțiunea simplă, dr. Levente Vass, secretar al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, a spus în plenul Camerei inferioare a Parlamentului: ”Suntem de acord cu grija legată de insuficiența fondurilor pentru cele trei spitale regionale și considerăm suma propusă per spital una rezonabilă. Ne alăturăm și doleanței de a reabilita spitalele vechi cât mai urgent, pentru că amortizarea funcțională a unui spital se face în 25-30 de ani și nu în 100 de ani, ca în cazul altor clădiri”. Deputatul UDMR a subliniat, însă, și faptul că la analiza unui proiect politic din domeniul sanitar se urmăresc câteva principii de bază care pot defini programul respectiv ca fiind un bun program politic de sănătate, și anume eficacitatea, eficiența, dreptatea, sustenabilitatea, iar în cazul țării noastre, și creșterea accesibilității, principii ce nu sunt regăsite și nicicum dezvoltate în textul moțiunii. ”Un om politic nu poate să se plângă de grija managerilor de spitale când este vorba de asigurarea calității în sistemul sanitar, chiar dacă, din cauza activității Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate rezultă «zeci și zeci de formulare pentru chestiuni absolut inutile», așa cum reiese din textul moțiunii”, a evidențiat Levente Vass subliniind că, în opinia sa, orice măsură care ar asigura o calitate mai bună a serviciilor sanitare prestate este binevenită.
Deputatul UDMR a conchis spunând că Uniunea sprijină orice măsură propusă în interesul unui sistem de sănătate centrat pe nevoile pacientului. Grupul UDMR s-a abținut de la votul moțiunii simple.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 ianuarie 2019, 15:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro