Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae Velcea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Velcea Nicolae (Grup PSD)
privind întâlnirea Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Democratică Congo din Parlamentul României, cu domnul Bomoy Losila Nixon, însărcinatul cu afaceri al Republicii Democratice Congo la București, și cu domnul deputat Mayaya Kilole Richard, parlamentar din Adunarea Națională congoleză

La data de 12 iunie 2017, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Democratică Congo din Parlamentul României, am avut o întâlnire cu domnul Bomoy Losila Nixon, însărcinatul cu afaceri al Republicii Democratice Congo la București. Domnul Bomoy a fost însoțit de domnul deputat Mayaya Kilole Richard, parlamentar din Adunarea Națională congoleză.

Discuțiile au vizat identificarea unor modalități care să contribuie la intensificarea relațiilor româno-congoleze, în ansamblu, precum și la relansarea dialogului bilateral parlamentar.
Domnul deputat Mayaya a pus accent și pe redeschiderea Consulatului român din Republica Democratică Congo, pentru a facilita rezolvarea oricărei probleme ce poate fi întâmpinată de către cetățenii români.
La rândul său, domnul Bomoy Losila Nixon, însărcinatul cu afaceri al Republicii Democratice Congo la București, a întărit cele arătate de domnul deputat Mayaya cu privire la crearea unui grup de prietenie cu România, și a adăugat că este foarte important ca cele două țări să își fortifice și diversifice relațiile de cooperare. În continuare, diplomatul congolez a specificat că ar fi foarte util și binevenit un schimb de experiențe între membrii celor două foruri.
În încheiere, domnia sa a subliniat disponibilitatea Ambasadei Republicii Democratice Congo la București în vederea încurajării contactelor dintre cele două țări, precum și pentru stabilirea unor acorduri bilaterale, care să vină în susținerea și dezvoltarea relațiilor româno-congoleze.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 4 iulie 2022, 5:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro