Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dan Vîlceanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Modificare legislativă importantă privind impozitul datorat de persoanele juridice pentru clădirile nerezidențiale

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci, împreună cu deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu, au depus la Parlament o inițiativă legislativă care modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal:

„Noul Cod fiscal, adoptat în anul 2015, a adus multe modificări pozitive ale politicii fiscale, a stimulat creșterea economică, dar, are în continuare mai multe neajunsuri. De exemplu, astăzi, o clădire de la Blaj sau Târgu Jiu este impozitată la fel ca o clădire din centru Municipiului București, ceea ce nu este deloc normal. De aceea, am propus ca impozitarea să se facă la valoarea de piață a imobilului, care reflectă cel mai bine valoarea imobilului. Chiar și ANEVAR a recunoscut că actualul sistem este unul absurd și că evaluatorii au standarde pentru o evaluare prin abordare de piață a clădirilor. În plus, deputatul Claudiu Răcuci a susținut și modificări cu privire autonomia autorităților locale în a dimensiona impozitul, în funcție de specificul activității economice. Această modificare are scopul de a asigura o mai mare libertate de decizie consiliilor locale, respectiv Consiliului General al Municipiului București, în vederea stabilirii unei cote de impozitare, cuprinse între 0,2% - 1,3%, în vederea stimulării unor activități economice locale, în funcție de specificul fiecărei localități și de prioritățile comunităților locale pentru stimularea unor sectoare economice de activitate, cum ar fi: agricultura, turismul, HORECA, cercetarea, educația, sănătatea. Este o propunere legislativă care ar stimula mediul de afaceri și ar introduce corectitudine în politica fiscală din România.” a declarat deputatul PNL.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 17 august 2022, 11:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro