Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
deputatzorleni@gmail.com
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ana Birchall > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Ana BIRCHALL
Comunicate de presa

   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Eradicarea sărăciei trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi
„Sărăcia este cea mai mare problemă cu care omenirea se confruntă la nivel global, fără a fi identificată încă o soluție pentru a o rezolva.

În același timp, numărul celor săraci crește alarmant zi de zi. Iar statisticile care explică fenomenul global al sărăciei sunt de-a dreptul tulburătoare” – a susținut deputatul PSD, Ana Birchall, într-o declarație politică cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei. [...]

17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18 – 21 octombrie 2017, Casa Consilierilor din Regatul Maroc (Camera superioară a Parlamentului marocan) și Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează vizita unei Delegații a AP OSCE în capitala Marocului, Rabat.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
România este în momentul de față una dintre țările cele mai bine dezvoltate în domeniul securității cibernetice, un trend pe care trebuie să îl menținem și să îl dezvoltăm la maximum și în viitor

”România este în momentul de față una dintre țările cele mai bine dezvoltate în domeniul securității cibernetice, un trend pe care trebuie să îl menținem și să îl dezvoltăm la maximum și în viitor.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD )
Ana Birchall: Dezvoltarea unei culturi de securitate în spațiul cibernetic nu trebuie să implice doar măsuri preventive, ci și promovarea unor politici de educație țintite în contextul în care amenințările provenite din mediul cibernetic sunt parte a vieții cotidiene

În perioada 3-5 octombrie a.c., Ana Birchall a condus în calitate de președinte Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa care a participat la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, desfășurată în Andorra.

6 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: România a mai făcut un pas important spre aderarea la Spațiul Schengen

Deputatul PSD Ana Birchall, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE și fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, a salutat votul exprimat în Parlamentul European privind accesul României și Bulgariei la Sistemul Schengen de Informații privind Vizele.

5 octombrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Participarea președintelui delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Ana Birchall, la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, în Andora

În perioada 3 – 5 octombrie 2017, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, Ana Birchall, va conduce delegația Parlamentului României care va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), desfășurată în Andorra La Vella, Andorra. Din delegația Parlamentului României mai fac parte deputații Victor Paul Dobre (PNL), Costel Neculai Dunava (PSD), Petru Movilă (PMP) și senatorul Cătălin-Daniel Fenechiu (PNL).

2 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 3 – 5 octombrie 2017, la Andorra La Vella, Andorra, se va desfășura reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE).

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: La baza deciziei CJUE referitoare la împrumuturile în franci elvețieni acordate în România a stat și mandatul aprobat de mine în calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene care sublinia în esență că toate contractele de credit în monede străine pot fi considerate abuzive dacă băncile nu și-au avertizat corespunzător clienții în privința riscului valutar

Decizia CJUE în cauza Andriciuc vs. Banca Românească, referitoare la împrumuturile în franci elvețieni acordate în România, precizează că persoanele care contractează credite în monede străine trebuie informate în mod adecvat despre posibilele fluctuații ale cursului de schimb valutar, precum și despre impactul acestora asupra ratelor.

22 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: Îmi doresc ca țara mea să fie în grupul țărilor care vor scrie istorie, nu în grupul țărilor pentru care se va scrie istorie

”Ne aflăm la un moment de răscruce pentru viitorul Uniunii și un astfel de moment aniversar este un bun prilej pentru un stat membru ca România, profund atașat de valorile europene, de a reitera importanța proiectului european și a apartenenței la UE, atât asupra dezvoltării de până acum, cât și asupra evoluției viitoare. E ocazia perfectă de a arăta Europei că România nu doar beneficiază de apartenența la UE, ci poate aduce plus valoare Uniunii Europene”, a arătat deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică susținută marți, 19 septembrie, în plenul Camerei Deputaților.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației
”Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației, deoarece împlinirea speranțelor de mai bine pentru viitor depinde în cea mai mare măsură de pregătirea, dedicarea și de virtuțile pe care le transmitem generațiilor următoare. Dacă vrem să ne formăm o idee despre cum va arăta țara noastră peste 20 de ani, trebuie să privim cu atenție la modul în care funcționează astăzi sistemul de învățământ”, a arătat deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică de săptămâna aceasta.
13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Fiecare leu alocat educației reprezintă o investiție, nu o cheltuială. Educația este cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noștri

”Am spus de fiecare dată că accesul la un sistem de învățământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație oferită copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau urban, nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție în prezent și, mai ales, în viitorul nostru” – a declarat deputatul PSD de Vaslui, Ana Birchall, la deschiderea noului an școlar.

11 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Așa cum am promis bârlădenilor în aprilie, centura Bârladului a intrat în licitație

Luni, 31 iulie, Ministerul Transporturilor a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documentația pentru lucrările la centura ocolitoare a Municipiului Bârlad. Ana Birchall, deputat de Vaslui, a salutat demararea procedurii de licitație care oferă posibilitatea încheierii unui contract de proiectare și execuție pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad la sfârșitul acestui an. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție), se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului.

1 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)

Ana Birchall: Este importantă continuarea proiectelor comune pentru atingerea obiectivului nostru strategic de consolidare a capacității instituționale a Republicii Moldova, astfel încât locuitorii din Republica Moldova să se poată bucura pe deplin de avantajele apropierii de UE

5 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Odată cu adoptarea normelor metodologice, Legea insolvenței persoanelor fizice devine un sprijin real pentru românii aflați în necaz financiar

În cadrul ședinței de guvern de joi, 9 iunie a.c., a fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii insolvenței persoanelor fizice. Actul normativ permite astfel aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice, inițiată în 2014 de către Ana Birchall, lege a cărei intrare în vigoare a fost amânată de către Guvernul Cioloș în decembrie 2015.

9 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Centura Bârladului intră în licitație în luna iulie

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, deputat de Vaslui, a anunțat, vineri, 21 aprilie, alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că în luna iulie a anului 2017 va fi lansată licitația contractului de proiectare și execuție pentru centura ocolitoare a municipiului Bârlad. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție), se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului.

21 aprilie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 17 octombrie 2017, 23:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro