Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-present > Chamber of Deputies > Nicolae-Daniel Popescu > Press releases Versiunea pentru printare

Nicolae-Daniel POPESCU
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul USR, Daniel Popescu, a alertat Consiliul Județean Suceava în legătură cu practicile ilegale adoptate de taximetriști în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a transmis în data de 17 ianuarie o informare către Consiliul Județean Suceava, prin care a atras atenția autorităților cu privire la practicile ilegale de care se fac responsabili taximetriștii care deservesc Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” din Suceava.

17 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Brexit-ul pe înțelesul tuturor: ce este și cum ne afectează

Parlamentarul USR de Diaspora, Daniel Popescu, care a locuit și profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani și care cunoaște din experiență problematica din jurul Brexit-ului, consideră că românii trebuie informați corect și cu claritate despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană și despre consecințele pe care acesta le are asupra celor care muncesc sau studiază acolo și asupra celor care intenționează să emigreze în UK.

16 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul sucevean USR, Daniel Popescu, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne date cu privire la numărul de copii români născuți în afara țării în perioada 2007-2018

Deputatul USR, Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a interpelat Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu numărul de certificate de naștere emise pentru copiii născuți din cel puțin un cetățean român în diaspora din anul 2007 și până în prezent. Răspunsul primit din partea Ministerului Afacerilor Interne conține o serie de informații relevante pentru opinia publică, care merită prezentate.

20 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu interpelează Ministerul Educației în legătură cu situația materială a școlilor și grădinițelor din Suceava

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a transmis o interpelare către Ministerul Educației Naționale, pentru a afla mai multe informații despre situația unităților școlare pre-universitare de pe teritoriul județului Suceava, în ceea ce privește dotările de care dispun și gradul lor de pregătire pentru anotimpul rece. Răspunsul primit din partea Ministerului Educației Naționale prezintă o serie de informații care merită transmise publicului, spre o mai bună informare a acestuia.

12 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Daniel Popescu și Dumitru Lupescu (Grupul parlamentar al USR)

Duminică, 11 noiembrie 2018, domnii deputați Daniel Popescu și Dumitru Lupescu (Grupul parlamentar al USR) au reprezentat Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor, care a avut loc la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații de la Mănăstirea Dealu din municipiul Târgoviște.

12 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Nicolae-Daniel Popescu lansează o nouă soluție de comunicare și interacțiune cu cetățenii din țară și din diaspora: biroul parlamentar online
25 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

Este nevoie ca instituțiile competente să evalueze deficitul de forță de muncă din România în contextul emigrației masive cu care s-a confruntat țara noastră în ultimii 10 ani!

10 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

În perioada 24-26 iunie 2018 s-a desfășurat, la Skopje, în Macedonia, reuniunea anuală a Comisiilor pentru apărare și securitate din Balcanii de Vest, eveniment organizat de Centrul pentru cooperare în domeniul securității – RACVIAC, în cooperare cu Adunarea Națională a Macedoniei, Centrul de la Geneva pentru controlul democratic al forțelor armate – DCAF și misiunea OSCE din Macedonia. Din partea Parlamentului României a participat domnul deputat Nicolae Daniel Popescu, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților.

28 iunie 2018 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu i-a transmis o scrisoare liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În scrisoare este invocat Codul de conduită al deputaților și senatorilor care obligă parlamentarii “să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației.” [...]

27 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

Domnul Nicolae-Daniel Popescu, deputat USR în Circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, a susținut în Parlament o declarație politică legată de construcția autostrăzii A8 Târgu Mureș - Iași - Ungheni, aflată în prezent în faza studiului de fezabilitate. Domnul deputat a vorbit despre nevoia de a urgenta construcția acestei autostrăzi, întrucât are o importanță vitală pentru dezvoltarea regiunii Moldovei.

8 iunie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
“O comunitate românească mai informată și mai unită înseamnă o comunitate mai puternică!”

Miercuri, 4 aprilie 2018, deputatul Nicolae-Daniel Popescu, secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a organizat, în colaborare cu Consiliul din Brent, primul atelier legislativ și de informare din Marea Britanie. Acesta a avut ca temă principală participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din Marea Britanie, însă au fost abordate și chestiuni legate de votul prin corespondență la alegerile din România și reprezentarea diasporei în forul legislativ național.

10 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Susțin programul de tabere „ARC” Centenar, ediția 2018!

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, va susține și promova programul de tabere „ARC” Centenar, ediția 2018, recent lansat în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

30 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)

Miercuri, 28 martie 2018 domnul Nicolae-Daniel Popescu, deputat USR în Circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, a susținut în Parlament o declarație politică pe tema traficului de persoane. Domnul deputat a atras atenția asupra faptului că România este pe primul loc în rândul țărilor europene cu privire la numărul de victime ale traficului de persoane. Ca atare, se impun măsuri urgente de prevenire, combatere și sancționare a acestui fenomen. Fără o implicare mai activă din partea autorităților române pe toate cele trei paliere de acțiune, acest fenomen va continua să facă victime mai ales în rândul celor mai vulnerabili - femei și copii.

28 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Românii din Marea Britanie sunt invitați la primul atelier legislativ organizat în Londra

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, urmează să organizeze miercuri, 4 aprilie 2018, între orele 18:30 - 20.30, în Brent (Londra) primul atelierul legislativ dedicat românilor din Marea Britanie.

Evenimentul va avea loc la Brent Civic Centre, Marriage Room, Engineers Way, Wembley, HA9 0FJ. Printre temele care vor fi aduse în discuție se numără: participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din țările în care s-au stabilit, votul prin corespondență pentru românii din afara granițelor, precum și reprezentarea diasporei în Parlamentul României. [...]

23 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Susțin introducerea de criterii clare și corecte privind acordarea de burse de studii etnicilor români din comunitățile aflate jurul granițelor României!

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, aduce clarificări cu privire la votul său în contextul dezbaterilor privitoare la amendamentele aduse la Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni. Deputatul USR nu consideră necesară și oportună introducerea în această lege a obligativității unui curs de istorie, cultură și civilizație românească, care să fie adresat bursierilor statului român aparținând comunităților românești din afara granițelor, dar susține aplicarea unor criterii clare, stricte și obiective de evaluare și acordare a burselor către etnicii români de peste hotare.

20 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Site-ul dedicat Centenarului Marii Uniri este neactualizat de aproape un an

Parlamentarul USR Nicolae-Daniel Popescu, deputat de diaspora și secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a atras atenția Guvernului României asupra lipsei de informații actualizate pe site-ul http://centenar.gov.ro chiar în anul care marchează Centenarul Marii Uniri.

14 martie 2018 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 19 january 2019, 18:45
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro