Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Gabriela-Maria Podașcă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Gabriela-Maria PODAȘCĂ
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar PRO Europa
Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt al PRO România: Salutăm decizia deputatului Alina Teiș de a se alătura Grupului parlamentar PRO Europa

PRO România salută decizia deputatului Alina Teiș de a se alătura Grupului parlamentar PRO Europa. Liderii partidului susțin că experiența acesteia în domeniul educațional constituie o resursă importantă în elaborarea de politici publice care să asigure un sistem de învățământ per-formant și care să pregătească elevii pentru joburile viitorului.

23 iunie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Am inițiat un proiect de lege care crește deopotrivă protecția victimei violenței domestice și pedeapsa agresorului. Cerem susținerea ANES

PRO România anunță luni, 27 aprilie, înregistrarea unui proiect de lege care garantează reprezentarea în instanță a victimelor violenței domestice și care înăsprește pedeapsa acordată agresorilor pentru nerespectarea ordinului de protecție.

27 aprilie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Am inițiat un proiect de lege prin care cerem tichete de masă pentru angajații aflați în șomaj tehnic

Am inițiat, marți, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD și neafiliați, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajații aflați în șomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci, odată cu suspendarea activității, le dispar și bonusurile sau indemnizația de hrană. Este un lucru absolut normal și de bun simț ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză.

7 aprilie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela-Maria Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Cerem echipamente și plata orelor suplimentare pentru asistenții sociali și persoanele din serviciile locale de asistență socială, aflați în prima linie a războiului cu COVID-19

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România, a declarat duminică, 5 aprilie, că asistenții sociali și întreg personalul care lucrează în serviciile de asistență socială trebuie echipați și remunerați în conformitate cu eforturile depuse în lupta împotriva COVID-19. Aceasta a atras atenția că până acum Guvernul a ignorat complet eforturile depuse de asistenții sociali în această criză.

6 aprilie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela-Maria Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Coronacriza afectează puternic persoanele cu tulburări din spectrul autist. Cerem sprijin pentru această categorie vulnerabilă

Astăzi, de Ziua Internațională de conștientizare a autismului, ne gândim la cei 7000 de copii din România care conform statisticilor oficiale sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist (TSA), precum și la cei aproximativ 30.000 de copii nediagnosticați oficial, dar care se luptă în fiecare zi cu această tulburare. De asemenea, ne amintim că 1% din populația globului trăiește cu tulburare de spectru autist.

^ [...]

2 aprilie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela-Maria Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Gata cu exploatarea financiară a studenților. Cerem universităților anularea integrală a taxelor de cămin, pe durata stării de urgență

Este revoltător să văd cum studenții se confruntă zilele acestea cu o nouă culme a absurdului. După ce că au plătit integral regia de cămin pentru luna martie, în ciuda faptului că încă din prima decadă s-au întors la casele lor ca urmare a instituirii stării de urgență, o parte dintre universități (sper că nu toate profită de studenți în felul acesta) solicită acum o taxă pentru păstrarea camerelor, în cuantum de 50% din suma lunară.

^ [...]

31 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela-Maria Podașcă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
În plină criză, PNL își bate joc de români. În loc să găsească soluții, Costache dă bir cu fugiții

Cu un sistem de sănătate subdimensionat și slab dotat, cu focare puternice în mai multe zone din țară, ministrul Costache dă bir cu fugiții.

26 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Cerem Guvernului protecție socială pentru familiile sărace

În fiecare zi primesc mesaje și apeluri despre familii aflate la limita subzistenței și despre copii care n-au ce mânca. România are peste 150.000 de copii care merg flămânzi la culcare. Pentru aceștia, programul ”Cornul și laptele” reprezintă singura garanție la o masă pe zi, iar suspendarea cursurilor din școli le-a luat și dreptul acesta.

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela-Maria Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Ministrul Sănătății aberează, nu există nicio corelație între emigrație și autism. Îi cer să bugeteze urgent Programul Național pentru Autism

Purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă, condamnă declarațiile ministrului Sănătății, potrivit cărora, din cauza „plecărilor persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism“.

28 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup parlamentar al PRO Europa)
ANES trebuie eficientizat, nu eliminat. USR n-a construit nimic, n-are niciun drept să dărâme
Ca și cum nu ar fi suficient că Guvernul ORBan taie-n disperare de la cei vulnerabili, partidul lui Barna propune desființarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).
14 ianuarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar PRO Europa, doamna deputat Gabriela Podașcă

Grupul Parlamentar PRO Europa se reunește în ședință luni, 2 septembrie 2019, începând cu ora 14.00. Conferința de presă va fi susținută de liderii PRO Europa la ora 15.00. (sala Grupului parlamentar PRO Europa, nivel 1M, camera 01).

2 septembrie 2019
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (neafiliat)
Legea care susține persoanele cu autism așteaptă vot pozitiv la Camera Deputaților

Astăzi, când la nivel mondial se sărbătorește Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, este de datoria noastră, mai mult ca oricând, să ne luptăm pentru drepturile copiilor și adulților cu autism.

2 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (neafiliat)
Bucureștenii sunt bombardați cu materiale false împotriva vaccinării; autoritățile asistă impasibile

Deputatul neafiliat Gabriela Podașcă a semnalat un caz foarte grav care se petrece de câteva zile în București, unde cetățenii primesc în cutiile poștale materiale împotriva vaccinării în care sunt folosite în mod fraudulos însemnele oficiale ale Ministerului Sănătății și ale unor organizații internaționale de prestigiu precum World Health Organization sau UNICEF.

5 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (neafiliat)
Soluții pentru obținerea cărții de identitate de către persoanele fără adăpost și tinerii post-instituționalizați

Deputatul neafiliat, Gabriela Podașcă, a depus marți în Parlament o propunere legislativă pentru facilitarea obținerii cărților de identitate de către persoanele fără adăpost sau de către tinerii post-instituționalizați.

18 iulie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (deputat neafiliat)
Depistarea precoce a tulburării de spectru autist ar putea deveni obligatorie pentru copiii între 0 și 3 ani

Deputatul neafiliat, Gabriela Podașcă, a depus în Parlament un set de propuneri care vizează îmbunătățirea legislației în domeniul protecției, sprijinirii și integrării persoanelor cu tulburări de spectru autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate.

28 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașca (neafiliat)
Măsuri pentru plata chiriei, continuarea studiilor și găsirea unui loc de muncă pentru tinerii care ies din sistemul de protecție specială

Deputatul Gabriela Podașcă a depus miercuri, 30 mai 2018, două propuneri legislative pentru sprijinirea tinerilor care urmează să părăsească sistemul de protecție specială.

31 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașca (Grupul parlamentar al PSD)
381 de angajați ai Bibliotecii Naționale și ai Bibliotecii Academiei Române vor beneficia de 20% creștere salarială

Deputatul Gabriela Podașcă a depus, împreună cu senatorul Liviu-Marian Pop, o propunere de completare a legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu scopul eliminării inechităților pentru personalul Bibliotecii Naționale a României și Bibliotecii Academiei Române.

23 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
România are nevoie de o strategie dedicată tinerilor care părăsesc sistemul de protecție

Deputatul PSD Gabriela Podașcă a organizat luni, 23 aprilie, la Camera Deputaților, o dezbatere despre necesitatea elaborării unei strategii adresate tinerilor postinstituționalizați, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și Consiliul Tinerilor Instituționalizați (CTI), cu susținerea UNICEF în România.

24 aprilie 2018 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)

Deputatul Gabriela Podașcă, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției (ANPDCA) și cu reprezentanți ai Consiliul Tinerilor Instituționalizați (CTI), cu susținerea UNICEF în România, vă invită la o dezbatere privind copiii din sistemul de protecție și tinerii post-instituționalizați care va avea loc luni, 23 aprilie 2018, începând cu ora 12.00, la Palatul Parlamentului, corp B4, etaj PM, sala 23 – Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

20 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua internațională de conștientizare a autismului este marcată în Camera Deputaților

Deputatul PSD Gabriela Podașcă a susținut miercuri, 4 aprilie, o declarație în plenul Camerei Deputaților pentru a marca 2 aprilie - Ziua internațională de conștientizare a autismului. Peste 67 de milioane de oameni din lumea întreagă trăiesc cu tulburare de spectru autist (TSA), reprezentând 1% din populația globului, iar în România 7.000 de copii sunt diagnosticați cu această tulburare conform statisticilor oficiale parțiale, însă, aproximativ 30.000 de copii nediagnosticați oficial se luptă în fiecare zi cu această tulburare.

4 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Casele de cultură ale studenților vor putea înființa centre de tineret

Marți, 27 martie 2018, deputatul PSD Gabriela Podașcă, împreună cu 42 de parlamentari, a inițiat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 333/2006 privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri, prin care casele de cultură ale studenților vor putea înființa centre de tineret.

27 martie 2018 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 12 august 2022, 21:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro