Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Petru-Bogdan Cojocaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Doru Petrișor Coliu (Grup PMP)
Abuzul adus cetățeanului român din diaspora, devenit o stare de fapt!

Încă din luna noiembrie 2017 am atras atenția oficialilor asupra problematicii legate de situația cetățenilor români din diaspora care, din cauza unui ordin de ministru care stabilește un format aberant al unui chestionar, sunt obligați să depună la ANAF un tom de documente, unele dintre ele fiind confidențiale.

Astfel, deși se putea găsi soluția mai simplă pentru stabilirea locului unde se găsesc interesele vitale ale cetățeanului român cu reședința în străinătate, Guvernul a pus încă o dată presiune pe umerii cetățeanului român stabilit în diaspora.
Un simplu document emis de către autoritățile statului unde cetățeanul român trăiește și muncește, prin care să se ateste că taxele și impozitele aferente venitului realizat sunt plătite în țara respectivă, nu era suficient pentru statul român!
PSD și ALDE vrea să afle unde locuiesc cetățenii români în diaspora, unde muncesc cetățenii români în diaspora, ce mașini conduc cetățenii în diaspora, ce salarii au cetățenii români în diaspora, etc. Întrebări care nu au nicio legătură cu stabilirea rezidentei fiscale!
Da, este bine să ne stabilim rezidența fiscală, dar nu solicitând documente care, într-o manieră sau alta, încalcă dreptul la confidențialitate al cetățeanului!
Tind să cred că aceste acte normative apărute inițial pe timpul lui Ponta (2012) și reactualizate pe timpul lui Dragnea și Tăriceanu care au mai mult tupeu împotriva statului de drept, nu urmăresc altceva decât să spună ulterior stabilirii rezidenței fiscale: cine nu are rezidența fiscală în România, nu mai votează la alegerile din România!
Această presiune a statului român pusă pe umerii cetățenilor români din afara granițelor țării, este inadmisibilă!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 29 iunie 2022, 9:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro