Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
www.lucianbode.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucian Nicolae Bode > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Vă amintiți moțiunea de cenzură prin care au demis Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu: "Guvernul vinde pachete de acțiuni la Companii extrem de importante pentru patrimoniul național, pentru siguranța și securitatea națională, cum sunt HIDROELECTRICA, NUCLEARELECTRICA, ROMGAZ, TRANSGAZ"; "Guvernul menține management-ul politic la companii". Și exemplele pot continua...
Ce găsim azi în acest acord:
 • "Ne propunem să vindem MAJORITATEA" portofoliului de societăți din subordinea Ministerului Economiei.
 • Listarea pachetelor minoritare/majoritare de acțiuni la Romgaz, Hidroelectrica, NuclearElectrica, CEO, ș.a.m.d.
  PDL susține continuarea procesului de modernizare, eficientizare și depolitizare a tuturor înteprinderilor de stat.
  Nu putem vorbi de un proces de REINDUSTRIALIZARE a României fără o RESETARE a întregii Strategii Energetice a României; România, după eșecul GEOPOLITIC numit NABUCO, are obligația să-și regândească întreaga Strategie Energetică, pornind categoric de la exploatarea în interes național a tuturor resurselor energetice de care dispunem.
  Considerăm o mare eroare, fără a avea o dezbatere serioasă în Parlament despre Strategia Energetică a României, cel puțin pentru exercițiul financiar european, 2014-2020. Avem întrebări fără răspuns:
 • Ce facem cu mineritul?
 • Ce facem cu gazele de șist?
  Prezentul acord mai clarifică un lucru: răspunde la toate întrebările adresate de PDL în Moțiunea Simplă intitulată "Companiile de stat în guvernarea USL: management privat sau cumetrie de partid?"
  Fondul Monetar Internațional critică și stabilește o acțiune prioritară pentru desemnarea unui consiliu de supraveghere profesionist în concordanță cu ordonanța privind guvernanța corporatistă la Hidroelectrica.
  De asemenea, Fondul Monetar Internațional stabilește o acțiune prioritară în ceea ce privește prioritizarea programului de investiții publice. Aceasta însemnând că USL de 18 luni nu a făcut nimic, iar Fondul Monetar Internațional prin acest acord "le bagă prioritizarea pe gât".
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 9 august 2022, 23:21
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro