Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
www.lucianbode.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucian Nicolae Bode > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

  • Decizia privind modul de exploatare a zăcămintelor de la Roșia Montană, aparține EXCLUSIV Guvernului României. Legislația actuală permite exploatarea oricărui zăcământ mineral (inclusiv de aur) nediscriminatoriu cu respectarea condițiilor de mediu și siguranța populației.
  • Trimiterea proiectului de lege la Parlament, precum și constituirea acestei Comisii, în opinia Partidului Democrat Liberal, nu face altceva decât să tergiverseze luarea unei decizii oricare ar fi aceasta.
  • Comisia nu va dezbate și decide oportunitatea exploatării de la Roșia Montană, ci cel mult propune modificarea legislației în avantajul direct al firmei canadiene.
  • Partidul Democrat Liberal a refuzat să participe la această Comisie pentru că nu vrem să fim părtași la lipsa de responsabilitate a Guvernului privind exploatarea Roșiei Montană.
  • Nu putem vorbi de un proces de reindustrializare a României, nu putem vorbi de minerit ca motor al relansării economice a României, dacă nu vom exploata în interes național, toate resursele energetice de care România din fericire, dispune.
  • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 4 iulie 2022, 12:12
    Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
    E-mail: webmaster@cdep.ro