Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
oana.bizgan@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Oana-Mioara Bîzgan-Gayral > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Oana-Mioara BÎZGAN-GAYRAL
Comunicate de presa

   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan Gayral (neafiliat)
Legea privind ridicarea vârstei de plasament a copiilor a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis
Președintele țării, Klaus Iohannis, a semnat decretul nr. 1043/2018 pentru promulgarea legii 286/2018 privind creșterea vârstei minime de la 3 la 7 ani pentru trimiterea copiilor din sistemul de protecție în servicii de tip rezidențial. Propunerea legislativă aparține parlamentarelor din toate formațiunile politice, care și-au unit forțele la inițiativa deputatei independente Oana Bîzgan.

Astfel, plasamentul copilului care nu a împlinit vârsta de 7 ani va putea fi dispus numai la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Legea promulgată de către președinte va interzice plasamentul copilului într-un serviciu de tip rezidențial. [...]

5 decembrie 2018 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan Gayral (neafiliat)

Doamna deputată Oana Mioara Bîzgan Gayral (neafiliat), împreună cu doamna Cynthia Loris, artist plastic, supraviețuitoare a violenței domestice, vor susține marți, 4 decembrie, începând cu ora 15.00, o conferință de presă cu ocazia lansării unei expoziții pe tema luptei împotriva violenței asupra femeilor (nivel P1, în fața sălii de plen). Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (25 noiembrie) și al celor 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen, marcate anual în toată lumea între 25 noiembrie și 10 decembrie.

4 decembrie 2018
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan Gayral (neafiliat)
Parlamentul României: 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor

Pe 25 noiembrie, în fiecare an, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor. Peste tot în lume, între 25 noiembrie și 10 decembrie, se organizează acțiuni pentru cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor. Scopul acestor acțiuni este de a crește gradul de conștientizare asupra faptului că femeile din întreaga lume sunt supuse unor forme de violență greu de imaginat, care, de cele mai multe ori, rămân ascunse.

26 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (deputat neafiliat)
Deputații au votat pentru accesul egal la educație pentru copiii fără CNP și fără acte de identitate

Inițiativa depusă de deputata independentă Oana Bîzgan, împreună cu alte peste 60 de parlamentare din toate formațiunile politice, prin care se solicită acces la educație pentru copiii care nu au un CNP sau acte de identitate, a fost supusă miercuri votului în plenul Camerei Deputaților, trecând în unanimitate cu 282 de voturi pentru.

1 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Bîzgan Gayral (neafiliat)

Camera Deputaților a votat astăzi legea care prevede creșterea vârstei minime de la 3 la 7 ani pentru trimiterea copiilor din sistemul de protecție în servicii de tip rezidențial, în unanimitate, cu 289 voturi pentru. Inițiativa a fost propusă de parlamentare din toate formațiunile politice, care și-au unit forțele la inițiativa deputatei independente Oana Bîzgan.

31 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana Bizgan Gayral (neafiliat)
Senatorii au votat împotriva reglementării parteneriatului civil în România

Inițiativa care ar putea reglementa parteneriatul civil în România a fost respinsă luni, 29 februarie, de senatori, cu 92 voturi împotrivă, 10 pentru și 1 abținere.

30 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Bîzgan Gayral (neafiliat)
Votat în Senat: acces gratuit la servicii de sănătate pentru copiii fără CNP

Propunerea legislativă prin care se asigură gratuit accesul la servicii de sănătate pentru copiii fără CNP, inițiată de deputata independentă Oana Bîzgan, a fost supusă luni, 29 octombrie, votului senatorilor – 98 de voturi pentru, în unanimitate. Senatul este prima cameră sesizată, urmând ca această inițiativă să fie dezbătută și apoi votată în Camera Deputaților, cameră decizională.

30 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Bîzgan Gayral (deputat neafiliat)
Senatorii au votat azi înființarea unui Registru național automatizat al infractorilor sexuali

Cei 102 senatori prezenți astăzi au votat 101 voturi pentru, 0 împotrivă și 1 abținere propunerea legislativă a deputatei independente Oana Bîzgan privind înființarea Registrului național automatizat al autorilor infracțiunilor sexuale, de hărțuire sau asupra minorilor.

15 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana-Mioara Bîzgan-Gairal (neafiliat)
Adoptat de Senat în unanimitate: vârsta la care copiii din sistemul de protecție sunt trimiși în servicii de tip rezidențial este crescută de la 3 la 7 ani

În prima zi din noua sesiune parlamentară, senatorii au decis în unanimitate: copiii din sistemul de protecție pot fi trimiși în centrele de tip rezidențial de la 7 ani. Momentan, legislația prevede ca acești copii să fie trimiși în centrele de plasament, impropriu numite „orfelinate”, de la frageda vârstă de 3 ani.

4 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (neafiliat)
Legea Hărțuirii Stradale a fost adoptată de Parlament

Propunerea legislativă privind hărțuirea stradală a fost votată astăzi aproape în unanimitate în plenul Camerei Deputaților – Cameră decizională. La inițiativa deputatei independente Oana Bîzgan, propunerea vine în completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, astfel încât hărțuirea, hărțuirea sexuală și cea psihologică să fie interzise atât în spațiile publice, cât și în privat.

10 iulie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă
privind participarea la Summit-ul Anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider (WPL – Women Political Leaders Global Forum) (Vilnius, Lituania, 6-8 iunie 2018)

În perioada 6-8 iunie a.c., președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia Ibolya, va participa, alături de doamna deputat Oana Bîzgan, membră a Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați și membră a Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, la summit-ul anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider (WPL), intitulat ”It’ s about time! 100 reasons to act!”, care va avea loc la Vilnius, în Lituania.

4 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (deputat neafiliat)
Peste 60 de parlamentare vor acces egal la educație pentru copiii fără CNP și fără acte de identitate

La inițiativa deputatei independente Oana Bîzgan, peste 60 de parlamentare solicită acces la educație pentru copiii care nu au un CNP sau acte de identitate. Deputatele și senatoarele din toate formațiunile politice au depus un proiect de lege care să completeze Legea nr. 1/2011 a educației naționale în așa fel încât și acești copii să poată fi înscriși în sistemul educațional.

16 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana Bîzgan (neafiliat)
Creșterea vârstei la care copiii din sistemul de protecție sunt trimiși în servicii de tip rezidențial și modificarea regimului adopției – propuneri în Parlament de Ziua Familiei
Ziua Internațională a Familiei este celebrată în Parlamentul României printr-un eveniment organizat de Alianța România Fără Orfani (ARFO), în parteneriat cu Comisia de Egalitate de Șanse din cadrul Camerei Deputaților. Parlamentarii vor cunoaște câteva familii adoptive și pe copiii acestora, care le vor oferi creații artistice personalizate.
15 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana-Mioara Bîzgan-Gairal (deputat neafiliat)
Premieră în politica românească: deputata independentă Oana Bîzgan, selectată în comunitatea Young Global Leaders

Deputata independentă Oana Bîzgan este prima femeie din politica românească ce se alătură comunității globale de lideri emergenți Young Global Leaders, program inițiat de Forumul Economic Mondial. Forumul a anunțat miercuri, 9 mai 2018, lista oficială a noilor membri YGL, promoția 2018 – http://widgets.weforum.org/ygl-2018/ .

^ [...]

9 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputată Oana Bîzgan (neafiliat)
Proiect în Parlament: copiii fără CNP și fără acte de identitate vor beneficia de asistență medicală gratuită

În prezent în România există zeci de mii de persoane fără niciun document de identitate. În 2016, estimările autorităților cifrau numărul acestora la peste 160.000. Majoritatea celor fără acte sunt copii, însă există cetățeni care ajung la maturitate fără să fi avut vreodată vreun document care să le ateste identitatea, inclusiv certificat de naștere. Deputata independentă Oana Bîzgan și deputata PSD Roxana Mînzatu propun o inițiativă legislativă care să permită copiilor și altor categorii vulnerabile să beneficieze de asistență medicală chiar dacă nu au documente de identitate.

25 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (deputat neafiliat)
O nouă propunere legislativă reglementează parteneriatul civil

Deputata independentă Oana Bîzgan propune reglementarea parteneriatului civil în Parlament, printr-un nou proiect de lege. Această nouă reglementare are ca finalitate oferirea unei protecții juridice pentru cuplurile care nu doresc să-și schimbe statutul civil, dar sunt dispuse să-și oficializeze relația.

28 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (deputat neafiliat)

Femeile din Parlamentul României solicită creșterea până la 7 ani a vârstei la care copiii din sistemul de protecție sunt trimiși în servicii de tip rezidențial.

14 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (deputat neafiliat)
Cei condamnați pentru infracțiuni sexuale, de hărțuire sau asupra minorilor, înscriși într-un Registru național automatizat

Deputatul neafiliat Oana Bîzgan propune înființarea Registrului național automatizat cu privire la autorii infracțiunilor sexuale, de hărțuire sau asupra minorilor.

12 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Bizgan (neafiliat)
Hărțuirea la locul de muncă, pedepsită printr-un nou proiect de lege depus în Parlament

În ultimul timp, în Parlamentul României nu există zi fără gesturi obscene și limbaj vulgar, ton ridicat sau chiar scandaluri. În acest context, deputata independentă Oana Bîzgan a depus un nou proiect de lege care vizează pedepsirea hărțuirii morale la locul de muncă, prin modificarea și completarea Ordonanței de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare și a Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați.

22 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Bîzgan (neafiliat)
Modificările Codului Penal și de Procedură penală vulnerabilizează victimele și avantajează agresorii

Majoritatea modificărilor propuse în Parlament de către coaliția majoritară pentru Codul Penal și de Procedură penală pun în pericol accesul la actul de justiție pentru victimele violenței domestice, a violenței sexuale, a victimelor traficului de persoane. Aceste modificări pun în prim-plan agresorul – în calitatea de suspect sau inculpat – și aduc atingere drepturilor victimelor, încălcând totodată multiple dispoziții ale altor legi, directive și tratate europene la care România este semnatară.

20 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (deputat neafiliat)
Alocațiile pentru copii și indemnizațiile pentru mame, indexate cu rata inflației

Deputatul independent, Oana Bîzgan și senatorul USR, Adrian Wiener, au inițiat un proiect pentru completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, în așa fel încât Indicatorul Social de Referință (ISR) să se indexeze anual cu 100% din rata inflației.

5 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Bîzgan (neafiliat)
25 noiembrie este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Peste tot în lume, între 25 noiembrie și 10 decembrie se organizează acțiuni pentru cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor.

27 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați, doamna deputat Oana Bîzgan (Grup USR)
Hărțuirea stradală, interzisă prin lege în România

Deputatul Oana Bîzgan a inițiat un proiect legislativ pentru completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, în așa fel încât hărțuirea, hărțuire sexuală și cea psihologică să fie interzise atât în spațiile publice, cât și în privat.

17 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 31 octombrie 2017, a avut loc întrevederea doamnei deputat Biró Rozália-Ibolya, președinte al Comisiei pentru politică externă, cu doamna Alanna Armitage, Director Regional pentru Europa de Est și Asia Centrală al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), la solicitarea Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii. Întrevederea a avut loc la inițiativa doamnei deputat Csép Eva Andrea, membră a Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați.

1 noiembrie 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (Grup USR)

La inițiativa președinților Comisiilor pentru egalitate de șanse ale Camerei Deputaților și Senatului României, respectiv Oana Bîzgan (USR) și Adrian Wiener (USR), 27 de parlamentare și parlamentari din USR, PNL și UDMR au transmis Guvernului României un apel pentru avizarea de urgență a proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

11 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (Grup USR)
Joi, 29 iunie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Oana Bîzgan-Gayral, membră a Delegației Parlamentului României la APCE și președinte al Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „Stoparea violenței sexuale și hărțuirii femeilor în spațiul public”.

Domnia sa a subliniat faptul că atât hărțuirea sexuală, cât și alte forme de violență în spațiile publice reprezintă o realitate de zi cu zi pentru femeile și fetele din Europa, indiferent de zona de proveniență. [...]

30 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (Grup USR)

Marți, 27 iunie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral, membră a Delegației Parlamentului României la APCE și președintă a Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „Promovarea integrității în guvernare pentru combaterea corupției politice”.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (Grup USR)
Rezoluție comună în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați, semnată la Parlamentul României

Președinții Comisiilor pentru egalitate de șanse ale Camera Deputaților și Senatului, parlamentari, organizații nonguvernamentale și reprezentanți ai mediului academic și ai mediului privat au agreat marți, 8 mai, o Rezoluție comună în patru puncte pentru sprijinirea egalității de șanse între femei și bărbați în România, în perioada 2017-2020.

9 mai 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (Grup USR)
Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, celebrată la Parlament cu conferințe, ateliere și expoziții

Luni, 8 mai, de Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, la Palatul Parlamentului, va avea loc conferința „Egalitatea de gen: Test pentru democrație” la inițiativa Comisiilor pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați ale Camerei Deputaților și Senatului, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților (ora 9.00, sala “Nicolae Titulescu”, nivel P).

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 26 aprilie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral, membră a Delegației Parlamentului României la APCE și președinte al Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „Protejarea femeilor refugiat împotriva violenței de gen”.

26 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan Gayral (Grup USR)

În perioada 8-9 martie 2017, s-a desfășurat la Bruxelles, la Parlamentul European, reuniunea internațională a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) cu tema generală “Emanciparea economică: Să acționăm împreună”. La această reuniune România a fost reprezentată de către deputatul Oana-Mioara Bîzgan Gayra, președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camera Deputaților.

13 martie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 decembrie 2018, 11:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro