Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)
Pentru a câștiga voturi, Victor Ponta a girat dezastrul de pe sectorul Cunța - Săliște al autostrăzii Orăștie-Sibiu

Foarte multă lume l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a pus interesul personal înaintea interesului public.

În general - indiferent despre ce demnitar este vorba - prioritatea interesului personal generează efecte negative, mai mult sau mai puțin evidente. Suntem, însă, în aceste zile în fața unei situații extrem de grave care s-ar putea solda chiar și cu pierderi de vieți omenești. Este vorba de gravele defecțiuni de construcție de pe tronsonul de autostradă Cunța - Săliște, tronson inaugurat forțat, pentru a încununa campania electorală pentru prezidențiale a premierului Victor Ponta. Foarte mulți specialiști au atras atenția încă din vara anului 2014 că vor fi probleme majore pe respectivul tronson, din cauza instabilității unor porțiuni de relief. Inclusiv constructorul a solicitat modificări în privința lucrărilor, dar aceste modificări majore nu ar mai fi permis inaugurarea electorală.
De altfel, direct și indirect, premierul Victor Ponta a pus presiune pe constructor. "Am discutat și cu reprezentanții firmei și cu reprezentanții CNADNR și mi-au confirmat faptul că, de data aceasta, se vor ține de termen iar pe 15 noiembrie se va circula neîntrerupt între Sibiu și Deva" (17 septembrie 2014); "Dacă autostrada Sibiu - Deva nu e gata în 15 noiembrie, constructorul nu-și ia banii" (4 octombrie 2014). În principiu, este corect ca un constructor să respecte termenele și să suporte sancțiuni dacă se află în întârziere. Dar când sunt probleme grave legate de relief, când aceste aspecte sunt cunoscute pentru că au existat avertizări, atunci stabilirea termenelor în funcție de anumite evenimente sau de date electorale care să favorizeze pe cineva, interesul personal se află la graniță cu penalul. Sunt convins că premierul Victor Ponta a știut despre ce este vorba, de iminentele pericole ce planau în zona localității Aciliu. Este poate și motivul pentru care pe 14 noiembrie 2014, la inaugurare, Victor Ponta doar a trecut prin zonă, dar nu a mai participat la ceremonii. Este poate și motivul pentru care după apariția fisurilor, a alunecărilor de teren, după apariția în presă a dezvăluirilor privind erorile în lanț legate de construirea respectivului tronson, după dezvăluirile elementelor de natură penală legată de respectiva lucrare, Victor Ponta nu a făcut niciun comentariu. Foarte grav este faptul că după ce specialiști în domeniu au cerut ferm zilele trecute închiderea circulației pe respectivul tronson, pentru a se evita accidente grave, atât premierul Victor Ponta cât și ministrul de resort au adoptat politica struțului.
Pe 11 iulie a.c., aflându-se la Nădlac, tot la inaugurarea unui mini-tronson de autostradă, în discursul electoral rostit în fața camerelor de luat vederi, Victor Ponta a spus: "Vreau să rămânem, acest guvern, nu doar cu faptul că am dat pensii, salarii" - nu, domnule Ponta, pensiile și salariile nu sunt date de guvernul dumneavoastră, pensiile sunt un drept constituțional, salariile la fel - "În sfârșit, după 25 de ani, se fac lucruri concrete pentru infrastructură iar anul viitor, din Ungaria până dincolo de Sibiu se va merge pe autostradă". Această declarație a premierului mă îngrijorează deoarece peste un an vom avea din nou alegeri, și vom avea din nou inaugurări electorale.
Acest dezastru întâmplat pe sectorul de autostradă Orăștie-Sibiu, reprezintă încă un motiv pentru care Victor Ponta trebuie să-și dea demisia imediat. Ponta face rău României prin faptul că ține cu dinții de funcția de premier și fiecare zi a actului său de guvernare vulnerabilizează țara noastră.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 21 mai 2022, 9:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro