Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Tararache (Grup PNL)

Gabriel Oprea are cel puțin 1500 de motive pentru a demisiona

Nu îl putem acuza pe Gabriel Oprea de moartea polițistului Bogdan Gigină. Ar fi absurd! Îl putem, însă, acuza fără echivoc pe Gabriel Oprea de faptul că a furat instituțiilor statului ceea ce ele aveau mai de preț: credibilitatea și onoarea.

Nimeni nu și-a permis în ultimii ani să lovească atât de dur în imaginea instituțiilor de forță din România, dar pentru Gabriel Oprea este deja rutină. Să le luăm pe rând: Poliției Române i-a luat 48 de ore ca să recunoască public că Bogdan făcea parte din coloana oficială a ministrului de interne; a doua zi după accident, procurorul care se ocupa de caz vorbea despre prezența lui Bogdan în cadrul coloanei oficiale a ministrului Oprea ca despre “un zvon”; Ministerul Afacerilor Interne tergiversează și acum predarea datelor cerute către Parchet; Primăria Capitalei încă se mai gândește… Ce înțelegem de aici este faptul că instituții importante ale statului român au intrat, dintr-un motiv sau altul, voit sau nu, într-un proces abject de mușamalizare a cazului!
Gabriel Oprea trebuie să plece. Nu este niciun dubiu în această privință. A trecut o săptămână de la accident și încă nu ne-a spus de unde venea, spre ce se îndrepta și în baza cărei legi beneficia de coloană oficială în acel moment. Oprea și Ponta, care îl susține, sunt rupți de realitate. Trăiesc in România lor.
Bogdan habar nu avea cum arată din interior un sistem totalitar. La Revoluția din 1989 era în primii ani de viață. Putem spune, așadar, că s-a maturizat și a crescut odată cu libertatea noastră. Bogdan Gigină nu a cunoscut lipsurile din comunism, însă în ultimii ani ai vieții a cunoscut altceva, mult mai grav decât lipsurile economice: apetența unor căprari cu stele ai sistemului de a transforma instituțiile statului și oamenii din subordine în argați personali.
Un om care visează să lucreze în Armată sau în Poliție o face cu gândul că astfel își va putea apăra și proteja familia, prietenii sau țara, nu pentru a-i deschide calea căprarului șef oricând acesta poftește. Din păcate, unii și-au păstrat mentalitatea intactă, căci altfel nu putem înțelege de ce a fost nevoie ca în 10 luni, un ministru să folosească de 1500 de ori coloana oficială, invocând “misiuni de urgență”.
Într-o democrație consolidată, pentru infinit mai puțin, un lider politic demisionează. Domnul Oprea are cel puțin 1500 de motive pentru a face acest lucru. Odată cu Bogdan Gigină, din spațiul românesc trebuie să dispară nu doar omul politic Gabriel Oprea, ci și apetența căprarilor cu epoleți (sau fără) de a folosi structurile statului ca pe instrumente personale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 27 septembrie 2022, 22:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro