Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihai Tararache (Grup PNL)
Ce votăm pentru Litoral: hoarde de inspectori sau impozitul specific?

Câteva zile ne mai despart de începerea efectivă a sezonului estival, care va debuta cu marea întâlnire a tinerilor la mare pentru salba de petreceri prilejuite de 1 Mai.

Vor fi pline, ca de obicei, toate cluburile, terasele și celelalte locuri destinate divertismentului. Dacă va fi soare pe cer, atunci, cu siguranță că toate părțile vor fi mulțumite: turiștii se vor distra la maxim și se vor simți bine, operatorii din turism vor face bani frumoși și se vor simți bine, iar bugetul statului va încasa taxele cuvenite și se va simți bine. Iar bugetul statului va încasa taxele cuvenite și se va simți bine? Chiar așa va fi sau ne vom întreba din nou cine a lucrat cinstit și cine nu? Așa va fi sau vom trimite, din nou, hoardele cu girofar ale funcționarilor statului, pe care îi vom pune în situații penibile, atât pentru ei, cât și pentru instituțiile pe care le reprezintă.
Nesiguranța încasărilor, momentele penibile, umilințele, ar putea fi evitate foarte simplu, prin aplicarea legii impozitului specific. E drept, anul acesta pare pierdut, dar nu e deloc așa, fiindcă turismul este, probabil, industria care se pliază cel mai limpede pentru toată lumea pe înțeleapta vorbă din bătrâni: Gospodarul își face iarna car și vara sanie. Este, așadar, extrem de important ca Legea Impozitului Specific, celebrul forfetar adaptat economiei noastre, să fie cât mai repede votată și pusă în aplicare.
O Lege a Impozitului Specific aprobată în această sesiune parlamentară va transmite un semnal de încredere operatorilor din turism din partea statului și le va permite să își facă planurile de afaceri pentru anul următor. Și statul va fi câștigat, deoarece Ministerul Finanțelor va putea previziona încasările din acest domeniu, iar experiența celorlalte momente de „împrietenire” fiscală a statului cu întreprinzătorii a arătat că încasările bugetare au cunoscut creșteri semnificative.
Cred că este ușor de înțeles pentru oricare cetățean cinstit, nu trebuie să fie nici inspector la Fisc și nici întreprinzător controlat de Fisc, că beneficiile sunt extraordinare pentru dezvoltarea sănătoasă a industriei turismului, ceea ce se va reflecta indiscutabil în creșterea numărului de locuri de muncă, în creșterea calității serviciilor oferite, în creșterea nivelului de profesionalizare a angajaților, în creșterea încasărilor bugetare ce vor conduce, evident la creșterea nivelului de trai în toate regiunile unde turismul deține o pondere economică importantă.
Citind toate aceste argumente expuse pe scurt, vă întreb simplu, fără ocolișuri. Ce credeți că este mai bine să votăm: hoarde de inspectori cu girofaruri trimiși să sperie agentii economici, angajați și turiști sau Legea Impozitului Specific?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 1 octombrie 2022, 4:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro