Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare – între promisiuni și înțelegerea importanței exprimării votului

Ne aflam pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe data de 25 mai 2014. Candidații pe care Partidul Național Liberal i-a nominalizat pentru a reprezenta cu demnitate politică România în Parlamentul European se bucură în acest moment de încrederea unui număr mare dintre alegători.

Alături de președintele Antonescu și de prim-vicepreședintele Iohannis, candidații PNL au dus o campanie curată, bazată pe realizările proprii, și nu o campanie care să aibă ca temelie promisiuni deșarte, unele de nerealizat. Nu am fost și nici nu voi fi de acord cu strategia unei campanii care să aibă la bază fructificarea nevoilor umane, ale cetățenilor din societate, în scopuri pur electorale.
Nu mai departe de zilele trecute, premierul Ponta a declarat ca prioritate importanța unei susțineri a persoanelor cu dizabilități, în defavoarea construirii de drumuri sau aeroporturi. Lipsa de maturitate politică generatoare a unei astfel de declarații mă face să cred cu tărie că aceasta nu a avut decât un scop pur electoral.
Problema susținerii continue a persoanelor cu dizabilități din țara noastră ar trebui să fie o prioritate de zi cu zi a Guvernului, prin instituțiile abilitate din subordine. Într-adevăr, proiectele de formare profesională a persoanelor în profesia de interpret mimică-gestual au o importanță covârșitoare în scopul ajutării persoanelor cu anumite afecțiuni. Acestea din urmă au nevoie însă de o preocupare permanentă a guvernării față de probleme lor și nu de a fi tratați ca o „unealtă electorală”.
Tratarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de drumuri și aeroporturi ca având un rol secundar, nu poate fi interpretată decât ca o amânare a rezolvării unei probleme cruciale pentru calitatea de membru a României în cadrul Comunității Europene.
Personal, cred că tratarea celor două subiecte aduse în discuție de către premier trebuie făcută separat. Dezvoltarea infrastructurii de drumuri și aeroporturi reprezintă un proiect de nivel structural național și internațional, iar problema îngrijirii și ajutorării persoanelor cu dizabilități trebuie să reprezinte un proiect social prioritar pentru guvernele din toate perioadele. Cele două teme nu se pot încrucișa niciodată în ceea ce privește politica de guvernare, astfel că, repet, maturitatea politică ar trebui să primeze și în timpul unei campanii electorale, de orice natură ar fi aceasta.
În ceea ce privește campania electorală a Partidului Național Liberal, consider că aceasta s-a bucurat de un succes major, asigurând cu siguranță un scor electoral bun. Așa cum a afirmat și prim-vicepreședintele Klaus Iohannis, PNL nu este un partid care își propune un scor țintă la alegerile europarlamentare de 20% din voturile valabil exprimate, ci este un partid care are o pondere de 25% în politica românească actuală. Astfel, un scor de peste 20% va confirma intenția de vot a românilor și încrederea de care se bucură liberalii în opțiunea politică electorală românească. Însă, principala problemă cu care s-ar putea confrunta la 25 mai 2014 toți candidații va fi prezența scăzută la procesul de votare.
Alegătorii români trebuie să înțeleagă din ce în ce mai mult că aplicarea unei politici sociale favorabile cetățeanului nu poate fi îndeplinită fără ca dorința acestuia să genereze un rezultat, prin participarea la vot și exprimarea opiniei proprii prin procesul de votare. Cu fiecare campanie electorală parcursă, și în același timp înțeleasă, este de importanță majoră ca dezvoltarea conștiinței civice să genereze înțelegerea următorului aspect: votul fiecărui cetățean este de importanță majoră în generarea unor noi direcții de politici sociale, care trebuie implementate în folosul românilor și numai pentru aceștia.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 6 iulie 2022, 4:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro