Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru afaceri europene

Luni, 2 februarie, a avut loc, la Riga, reuniunea pregătitoare a Conferinței organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii Europene - COSAC.

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților a fost reprezentată de domnul deputat Mihai TARARACHE.
În luarea sa de cuvânt la dezbaterea privind evaluarea priorităților Președinției letone a Consiliului Uniunii Europene, domnul deputat a arătat:
"România va urmări ca noul cadru instituțional european să asigure condițiile necesare pentru stimularea creșterii economice și a investițiilor publice, precum cele în infrastructura energetică, pentru a contribui la competitivitate și crearea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor.
Buna reglementare nu trebuie să aducă "mai puțină Europa" sau o re-naționalizare a politicilor europene, ci o Europă mai bună pentru toate statele membre și cetățenii europeni, pe baza respectării principiilor și valorilor fundamentale ale Uniunii.
Respectarea libertății de circulație a persoanelor, inclusiv a lucrătorilor precum și prevenirea unor inițiative care să o afecteze este esențială pentru țara noastră.
Apreciem accentul pus pe promovarea participării pe piața forței de muncă, inclusiv pentru categorii vulnerabile, în special continuarea eforturilor dedicate creării de locuri de muncă pentru tineri.
Comisia noastră și Camera Deputaților au adoptat opinii care susțineau pe deplin propunerile Uniunii Europene destinate consolidării guvernanței Schengen, dovedind voința și capacitatea țării noastre de a implementa cele mai avansate tehnologii și modele de administrare, pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.
România se numără printre statele membre euro-entuziaste și nu avem mișcări euro-sceptice în țara noastră.”
Cu referire la opinia exprimată de anumite delegații, că populația statelor pe care le reprezintă își pierde încrederea în Uniunea Europeană, deputatul român a subliniat că cetățenii noștri nu se află într-o asemenea situație, dar a adăugat că au totuși nevoie de dovezi că nu se înșeală.
În finalul intervenției sale, domnul deputat Mihai TARARACHE a îndemnat participanții la conferință să reflecteze la aceste aspecte și să susțină aderarea României la spațiul Schengen.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 1 octombrie 2022, 3:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro