Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Ioan Tămâian > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Tămâian(Grup PNL)
Victor Ponta îi minte din nou pe români

Premierul Victor Ponta, după ce a participat la tăierea panglicii a Punctului de trecere a frontierei Nădlac II – Csanadpalota (trec peste faptul că nu reprezintă un motiv de laudă inaugurarea a 10 km de autostradă și că prezența la un eveniment internațional bilateral la care cealaltă parte a trimis demnitari de rang inferior, nu se justifică) a făcut următoarea declarație:

„Anul acesta se dau în folosință loturile până la Lugoj și lotul I după Lugoj, iar anul viitor, din Ungaria până dincolo se Sibiu se va merge pe autostradă. Bucata cea mai grea și importantă, Sibiu-Pitești, a fost aprobată vineri și este pe primul loc în proiectele de infrastructură finanțate de Comisia Europeană. S-au finalizat contestațiile și s-a făcut studiul de fezabilitate”.
Această declarație, sau cel puțin ultima ei parte, reprezintă o nouă minciună a premierului Victor Ponta, o nouă (a nu mai știu câta) păcălire a românilor. Victor Ponta afirmă negru pe alb c㠄s-a făcut studiul de fezabilitate”. Nici nu trebuia să mai verific (dar am făcut-o) fluxurile principalelor agenții de știri, nici nu trebuia să consult site-urile Guvernului și ale CNADNR și nici pagina de socializare a lui Victor Ponta (principala sursă de informare a „realizărilor” premierului) nu trebuia să o accesez, pentru a constata că o astfel de informație este inexistentă. Și este normal să fie falsă, din moment ce pe data de 15 iunie 2015, o informație oficială legată de acest subiect suna astfel: „Pentru tronsonul Sibiu - Boița (lotul 1) și Curtea de Argeș - Pitești (lotul 5), studiul trebuie realizat în maximum cinci luni, iar pentru celelalte secțiuni perioada de livrare a studiului este de până la 12 luni”.
De ce era necesară o nouă minciună din partea lui Victor Ponta? Chiar crede că românii sunt deficitari la capitolul memorie și îi vor acorda sufragiile lui și partidului de la conducerea căruia s-a autosuspendat de formă (o nouă cacealma servită românilor)? Aștept cu interes ce va spune anul viitor Victor Ponta, când NU se va circula „din Ungaria și până dincolo de Sibiu”? Pe cine mai va da vina privind o nouă promisiune nerealizată?.
Dacă în locul lui Victor Ponta s-ar fi aflat strămoșul său adus de la Trieste de către autoritățile austro-ungare pentru pietruirea drumului Pecica-Nădlac, atunci poate ar fi fost posibil ca în 2016 să se circule pe autostradă din Ungaria până dincolo de Sibiu. Dar nu cred că a existat în realitate un astfel de strămoș, pentru că informația ne-a fost livrată tot de Victor Ponta.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 21 may 2022, 9:39
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro