Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Tămâian > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)
Ioan Tămâian: Premierul Ponta jignește și manipulează

Premierul Victor Ponta continuă să dea dovada unui comportament total nedemn față de funcția pe care o ocupă. Ultima dovadă în acest sens o reprezintă un mesaj pe care l-a postat pe pagina sa oficială de Facebook, legat de faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat un NUP dat anterior de un procuror în urma unei plângeri penale făcute împotriva sa de un lider județean liberal.

Trec peste faptul că Victor Ponta se bucură ca un copil că a mai scăpat de un alt dosar penal, în schimb, nu pot să trec peste faptul că pe lângă jigniri gratuite aduse PNL, Victor Ponta manipulează opinia publică. Spune (scrie) domnia sa că PNL să nu mai încerce să folosească justiția pentru a-și suplini „propria impotență politică”.
În primul rând, îi amintesc domnului Victor Ponta că art.21 din Constituția României prevede: „Orice persoană se poate adresa justiției pentru apărarea drepturilor, a libertăților și a intereselor sale legitime. (2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept”.
În al doilea rând, îi reamintesc domnului Ponta că plângerea penală care s-a făcut împotriva lui (și care a fost soluționată de către un procuror cu NUP) a avut la bază sentințe din primăvara acestui an ale unor Curți de Apel prin care se arăta că „pârâtul, Guvernul României, prin premierul Victor Ponta” trebuie să efectueze „operațiunile prevăzute de lege” și să organizeze alegeri parțiale. Este de notorietate faptul că de foarte mult timp sunt vacante funcții de președinți de consilii județene, de primari și de parlamentari, dar Victor Ponta a refuzat cu obstinație să organizeze alegeri parțiale. Tot în postarea de pe pagina sa oficială de Facebook, Victor Ponta lasă de înțeles că ar putea depune „o plângere penală pentru denunț calomnios...”. Faptul că un procuror a dat NUP unei plângeri penale, nu înseamnă că Victor Ponta este absolvit de culpa constatată (nerespectarea legislației electorale) de câteva instanțe de judecată, dar premierul flutură posibilitatea depunerii unui denunț calomnios.
Victor Ponta își încheie postarea pe Facebook astfel: „Nu cred că cineva mai are dubii față de ipocrizia și duplicitatea lor! (a PNL-iștilor – n.a.) Voi reda următoarea declarație a premierului Victor Ponta făcută pe 9 ianuarie 2012: „Vom acționa cu reprezentanții ONG-urilor pentru a obține pe calea instanței de judecată organizarea de alegeri parțiale în cele trei colegii de deputați Cluj, Olt, și Bihor și cele două colegii de Senat Argeș și Harghita, în care Guvernul Boc era obligat, conform legii actuale aflată în vigoare să organizeze alegeri parțiale. Și într-o practică destul de des întâlnită în ultima perioadă, guvernul Boc pur și simplu nu a aplicat legea. Nu a emis hotărâri de Guvern, 15 ianuarie era ultima dată efectiv de vot. Și atunci vom acționa în instanța civilă pentru ca guvernul să organizeze alegeri, să respecte legea , cât și din punct de vedere penal pentru că primul ministru, indiferent cum se numește acesta, refuză să respecte o lege a țării. Este și o încălcare a legii penale”. Cine vorbește de ipocrizie, duplicitate și rezolvarea prin justiție a „impotenței politice”?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 7:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro