primită de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)

Nimeni nu mai poate avea încredere în PSD și liderii acestui partid
Actualul președinte al PSD, domnul Liviu Dragnea, a ieșit în public și a propus „un armistițiu politic pe termen lung”, un „pact politic al tututor forțelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficientă și strategică a acestei țări pentru următorii 20-30 de ani”. Domnul Dragnea vine și cu un argument: „o guvernare construiește ceva, mai mult sau mai puțin, vine următoarea guvernare și dărâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au făcut cei dinainte”.

Îmi este greu să calific această propunere a liderului social-democrat. Dacă ea a fost făcută pentru uz intern, de partid, aș putea spune că face parte din strategia domnului Dragnea de a-și consolida poziția în PSD. Dar nu cred că propunerea în acest scop, ci face parte dintr-o strategie prin care PSD încearcă să-și salveze viitorul, unul sumbru, dacă ținem cont de modul în care a fost condusă România în ultimii ani. Este și motivul pentru care PSD propune acest pact pe ultima sută de metri a guvernării. Liviu Dragnea, ceilalți lideri social-democrați știu foarte bine că după ce vor pleca de la Palatul Victoria, PSD va aluneca vertiginos pe tobogan și nu își va mai putea reveni într-un viitor apropiat. Este și motivul pentru care se propune acest pact pentru o perioadă de 20 – 30 de ani. PSD și liderii acestui partid încearcă să scape de răspundere pentru ceea ce au făcut în ultimii ani. PSD și liderii acestui partid au intenția de a-și păstra politrucii în funcțiile administrative în care au fost plasați, intenționează să mențină legislația defectuoasă pe care au promovat-o în ultimii ani, intenționează să mențină sistemul clientelar instaurat.
De ce nu au făcut liderii PSD această propunere în decembrie 2012, când sub generoasa cupolă numită USL, guvernul Ponta avea o majoritate de 70% în Parlament? Răspunsul la această întrebare este unul singur. Pentru că imediat, chiar din primele luni ale anului 2013 a început războiul împotriva PNL pentru ca acest partid să aibă o viață imposibilă la guvernare și pentru a-i forța pe liberali să plece de la Palatul Victoria. Totul pentru a-i deschide lui Victor Ponta cale spre Președinția României.
Cine mai poate avea astăzi încredere în PSD și în liderii acestui partid, indiferent că este vorba de Victor Ponta sau Liviu Dragnea? Cine mai poate avea încredere într-un partid care nu doar atunci când a venit la guvernare a dărâmat tot ce s-a construit anterior, dar a dărâmat tot ce au construit și foștii parteneri de guvernare?