Curriculum Vitae
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Dan-Laurențiu Tocuț > Press releases Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Eugen Tomac (neafiliat)
De Ziua Unirii Principatelor Române, la București se va desfășura Conferința Românilor de Pretutindeni
Duminică, 24 ianuarie 2016, la București, se va desfășura Conferința Românilor de Pretutindeni. Evenimentul reunește, în incinta Parlamentului României, lideri ai comunităților românești din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, jurnaliști și reprezentanți ai statului român.


Conferința Românilor de Pretutindeni este organizată de către deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu un comitet de inițiativă format din Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), Consiliul Româno-American (SUA) și Asociația Românilor din Italia (ARI).

Rolul dezbaterii este de a aduce în atenția opiniei publice naționale și internaționale problemele cu care se confruntă comunitățile de români de peste hotare, precum și de a identifica soluții viabile pentru îmbunătățirea situației acestora.
Implicarea statului în susținerea cetățenilor români din afara granițelor, rolul votului prin corespondență, păstrarea identității culturale și lingvistice românești a comunităților istorice din vecinătatea României, identificarea soluțiilor pentru viitorul R. Moldova sunt cele mai importante subiecte aflate pe agenda dezbaterilor.
Evenimentul se va desfășura la Palatul Parlamentului, sala „Nicolae Iorga” (nivel P), ora 10.00. Accesul în clădire se va face pe la intrarea A2 S1 (dinspre parcul Izvor), între orele 9.00 – 9.45.

PROGRAM EVENIMENT.pdf

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 9 august 2022, 10:08
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro