Curriculum Vitæ
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Rodin Traicu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Eugen Tomac (neafiliat)
De Ziua Unirii Principatelor Române, la București se va desfășura Conferința Românilor de Pretutindeni
Duminică, 24 ianuarie 2016, la București, se va desfășura Conferința Românilor de Pretutindeni. Evenimentul reunește, în incinta Parlamentului României, lideri ai comunităților românești din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, jurnaliști și reprezentanți ai statului român.


Conferința Românilor de Pretutindeni este organizată de către deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu un comitet de inițiativă format din Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), Consiliul Româno-American (SUA) și Asociația Românilor din Italia (ARI).

Rolul dezbaterii este de a aduce în atenția opiniei publice naționale și internaționale problemele cu care se confruntă comunitățile de români de peste hotare, precum și de a identifica soluții viabile pentru îmbunătățirea situației acestora.
Implicarea statului în susținerea cetățenilor români din afara granițelor, rolul votului prin corespondență, păstrarea identității culturale și lingvistice românești a comunităților istorice din vecinătatea României, identificarea soluțiilor pentru viitorul R. Moldova sunt cele mai importante subiecte aflate pe agenda dezbaterilor.
Evenimentul se va desfășura la Palatul Parlamentului, sala „Nicolae Iorga” (nivel P), ora 10.00. Accesul în clădire se va face pe la intrarea A2 S1 (dinspre parcul Izvor), între orele 9.00 – 9.45.

PROGRAM EVENIMENT.pdf

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 9 ao?t 2022, 16:45
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro