Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Raluca Turcan (Grup PNL)
Majoritatea PSD a respins propunerea legislativă care înlocuia risipa din programul Cornul și Laptele!

Programul Masă la Școală a fost respins în Comisia de Administrație din Camera Deputaților.

Victor Ponta a recunoscut, încă de acum trei ani, că programul Cornul și Laptele „trebuie înlocuit”, că „acest program este unul depășit”, iar deputații din Comisia de Administrație au susținut, chiar astăzi, că „programul trebuie îmbunătățit”, că „trebuie să se lucreze". Cu toate acestea, astăzi proiectul a fost respins de majoritatea PSD, fără a încerca să-l înțeleagă sau să-l îmbunătățeasca.
De trei ani de zile Guvernul Ponta recunoaște că programul Cornul și Laptele nu mai servește intereselor inițiale, dar NU face nimic pentru a-l îmbunătăți.
De trei ani de zile PSD știe că prin acest program se pierd bani de la bugetul de stat, că produsele din acest program sunt aruncate la coșul de gunoi.
În acest moment Programului Cornul și Laptele neglijează dimensiunea educativă. Nu încurajează un mod de viață sănătos și obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă. Acest program nu contribuie la combaterea obezității în rândul copiilor, fenomen ce afectează tot mai mult si România. Este adevărat că, în anumite zone, acest program rămâne un factor de împiedicare a abandonului școlar.
Astăzi, am venit în fața parlamentarilor cu un proiect care să reducă risipa, să înlocuiască vechiul program cu unul prin care alimentația în școală să fie una diversificată, iar meniul să fie la decizia școlii și a comunității locale, ținându-se cont de recomandările Ministerului Sănătății.
Prin programul, pe care l-am propus astăzi, Masă la Școală, s-ar putea rezolva o parte din probleme: prezența copiilor la școală, educația acestora pentru un mod de viață sănătos și reducerea risipei (în cazul în care părinții vor face cereri scrise pentru a refuza acest pachet de alimente, copiii nu vor mai arunca produsele primite).
Programul urmărește îmbunătățirea calității produselor și a atractivității acestora, prin variație, realizată prin alternarea anumitor produse.
De asemenea, se descentralizează resursa financiară și se pot utiliza banii pentru producătorii locali.
Majoritatea PSD a refuzat orice dialog sau dezbatere pentru îmbunătățirea programului. Unicul argument a fost că „nu sunt bani”! Atât timp cât va lipsi voința politică, va lipsi și un astfel de program în școlile românești!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 4 decembrie 2021, 4:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro