Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Raluca Turcan (Grup PNL)
Liviu Dragnea să clarifice de ce e președinte PSD!

Îi cer public lui Liviu Dragnea să clarifice de ce s-a luptat atât de aprig singur să ajungă în funcția de președinte al PSD!

1. A dorit neapărat să aibă SPP-ist?
2. A dorit să-l forțeze pe Victor Ponta să dea doar ordonanțe de urgență pentru că nu poate trece legi prin Parlament din cauza absenteismului colegilor senatori și deputați?
3. Sau ca să ceară legitimitate și putere politică pentru a guverna în interesul românilor?
Îi reamintesc domnului Dragnea că, în următoarele luni de guvernare, PSD mai are de realizat 80% din promisiunile făcute românilor în 2012!
Acum un an, pe Arena Națională, Victor Ponta și Liviu Dragnea au promis “un proiect de a uni și construi”. Acum vedem că PSD dezbină și demolează!
- Prin ordonanțe de urgență dă amnistieri pentru datornici, discriminează românii corecți și prejudiciază bugetul de stat cu miliarde de euro printr-o simplă semnătură.
- Inaugurează autostrăzi doar pentru a face postări pe facebook cu tăieri de panglici, iar apoi le demolează pe cheltuiala românilor.
- Reforma descentralizării este un eșec ascuns sub preș.
- Reforma economică este un insucces asumat – marea economie s-a bazat pe creșteri de taxe și impozite. PSD a uitat de relansarea investițiilor străine și autohtone, creșterea angajabilității tinerilor, privatizările companiilor de stat falimentare sau atragerea de fonduri eruopene.
Din cele 159 de promisiuni concrete asumate de Guvernul Ponta, sunt realizate doar 14%, chiar dacă suntem la final de mandat. În educație au ignorat aproape toate promisiunile:
- Programul After-school a fost asumat de minister și deputații din Comisia de învățământ din Camera Deputaților, însă la plen s-au răzgândit și nu vor să-l susțină.
- Cornul și Laptele rămâne în continuare programul risipei și ignoranței pentru sănătatea elevilor. Au respins în comisiile de specialitate programul Masă la Școală;
- Au promis că vor crea 50.000 de noi locuri în grădinițe – însă programul de construcție a grădinițelor și creșelor a fost înțepenit la 10% din necesar;
- Au promis că vor corela școala cu piața muncii, dar au blocat în Parlament inițiativa legislativă PNL - “Bursa Investitorului”, pentru stimularea companiilor în formarea resursei umane;
- Au promis fonduri pentru proiecte de cercetare, dar au dat de două ori mai puțini bani decât în 2009 (de la 0,6% din PIB la 0,24% în 2014)!
- Au promis școli europene, dar avem în continuare școli fără autorizație de funcționare, 3 din 4 școli nu dispun de materiale didactice, 66% din bibliotecile școlare nu dispun de resurse corespunzătoare, 3 din 4 școli nu au calculatoare sau softuri corespunzătoare programei școlare, 64,1% din școli nu au acces la internet;
- Au promis finanțare multianuală pentru învățământul superior, dar au alocat doar 0,36 din PIB pentru universități ;
- Subvenția per capita pentru elev și student acoperă, în proporție de 80%, doar cheltuielile cu salariile cadrelor didactice și nu, așa cum ar fi normal, investiția directă în beneficiar.
Solicit lui Liviu Dragnea să renunțe la jucăria cu SPP și să se preocupe de guvernare. Mai are de pus în aplicare 80% din programul cu care a venit în fața electoratului în 2012!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 29 noiembrie 2021, 20:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro