Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Raluca Turcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Inițiatorii proiectului, deputații PDL Raluca Turcan și Gheorghe Ialomițianu, au prezentat, într-o conferință de presă susținută laCamera Deputaților, avantajele acestui proiect de lege prin care mediul privat este stimulat să investească în cercetare, inovație și burse pentru tineri.
"Inițiativa oferă o soluție pe termen lung la o problemă gravă a societății românești - fractura existentă între educație și piața muncii. Astfel, 80% dintre absolvenți nu lucrează în domeniile pentru care s-au pregătit, (...)cei ce termină astăzi o școală devin automat șomeri,(...) învățământul profesional a devenit o cameră a refuzaților și nicidecum un centru în care se formează forță de muncă mediu-calificată. Propunerea PDL răspunde, totodată, unei necesități a mediului de afaceri, fiind o măsură concretă de stimulare a economiei", a subliniat deputatul PDL Raluca Turcan.
"Avem o problemă din educație și o soluție din domeniul finanțelor al cărui rezultat este măsurabil și sustenabil", a adăugat deputatul Gheorghe Ialomițianu. Practic, un angajator poate alege să finanțeze studiile unor elevi care urmează școala profesională, pentru specializarea lor într-un domeniu în care are nevoie de forță de muncă. Cheltuielile sunt deduse din impozitul pe profit. De asemenea, proiectul stimulează angajatorii care aleg finanțarea unor studii sau cercetări în domeniul în care își desfășoară activitatea. Beneficiarii burselor pot fi obligați de agenții economici, prin contractul semnat la începutul bursei, să lucreze pentru o perioadă de cel mult trei ani pentru finanțator, a explicat democrat-liberalul.
Deputații PDL au făcut un apel către toate partidele politice să susțină acest proiect, având în vedere că rolul parlamentarilor este să vină cu proiecte concrete, cu soluții. "Este al treilea astfel de demers al PDL, după cel de after-school și după programul Masă în școală. Guvernul României a dat avize negative acestor două proiecte, în condițiile în care, de pildă, cel legat de after-school a fost promis personal de premierul Victor Viorel Ponta în campania electorală. Proiectul a trecut, totuși, de Camera Deputaților și merge în Senat. S-a dovedit din nou că România are la conducere un premier care minte cu obstinație", a conchis Raluca Turcan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 29 noiembrie 2021, 20:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro