Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.bodea@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Marius Bodea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Marius BODEA
Comunicate de presa

  APEL CĂTRE TOȚI PARLAMENTARII REGIUNII DE NORD-EST A ROMÂNIEI primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Stimată Doamnă Deputat/Senator,
Stimate Domnule Deputat/Senator,
Noi, alături de familiile noastre, alături de cetățenii pe care îi reprezentăm în Parlamentul României, trăim în cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană, cu cele mai reduse oportunități economice pentru locuitorii acesteia, cu cel mai înalt grad de deprivare materială și cu cel mai mic PIB/cap de locuitor din UE. Nu cred că este o coincidență că această stare de fapt se suprapune cu realitatea crudă că trăim în singura regiune a României unde nu a fost construit niciodată vreun kilometru de autostradă.
13 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Deputatul Marius Bodea a susținut în Comisia de transporturi necesitatea alocării de fonduri pentru investiții in infrastructura mare de transport a Iașului și a întregii Regiuni Moldova.

“Le-am amintit celor prezenți că, în anii Primului Război Mondial, Moldova a fost “locul rezistenței până la capăt” a României neocupate, locuitorii regiunii primind în casele lor un număr de refugiați români de 3 ori mai mare decât toata populația regiunii. Regiunea a găsit, însă, puterea de a rezista, deși nu mai era decât un petec de pâmânt neocupat, bântuit de tifosul răspândit din cauza supraaglomerării, a lipsurilor pe care moldovenii le-au acceptat alături de ceilalți, poate datorită celorlalți, tifos ce a făcut sute de mii de morți în regiune.

12 decembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
„Iașul celor 7 coline și a celor 0, 007% alocări financiare din bugetul statului!”
Deputatul PNL Marius Bodea atrage atenția că forma actuală a proiectului de buget ignoră cu desăvârșire investițiile pentru Iași. Niciunul dintre marile proiecte de infrastructură nu primește alocări de la buget, din nou, fie că ne referim la autostrada Iași-Tg. Mureș, aeroportul internațional Iași, spitalul Regional de Urgențe, ori sunt alocate sume infime, cum este cazul soselei de centură a Municipiului.
6 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Deputatul Marius Bodea a susținut în Comisia de Transporturi a Parlamentului necesitatea alocării de fonduri pentru investiții in infrastructura mare de transport a Iașului și a întregii Regiuni Moldova.

“Le-am amintit celor prezenți că, în anii Primului Război Mondial, Moldova a fost “locul rezistenței până la capăt” a României neocupate, locuitorii regiunii primind în casele lor un număr de refugiați români de 3 ori mai mare decât toata populația regiunii.

12 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Poluarea, “ucigașul tăcut” care face peste 350 de victime anual, doar în Iași.
Administrația locală a PSD, pasivă la acest flagel

Deputatul Marius Bodea face un apel la Primăria Municipiului Iași să trateze problema poluării din Iași, ucigașul tăcut, într-un mod responsabil.
7 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Politica privind infrastructura de transport a Guvernului PSD - Tudose desconsideră si izolează complet regiunea Moldovei

Deși Regiunea de Nord-Est este cea mai populată regiune din România, cu aproape 4 milioane de locuitori, aceasta este cea mai vitregită când vine vorba de alocări bugetare pentru investiții in infrastructura de transport, dar si pentru celelalte investiții strategice.

2 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Dragnea, Tudose, PSD și ALDE și-au bătut joc de pensionari, de bunicii și părinții noștri, în cel mai cinic mod posibil

PSD i-a mințit pe pensionari cu majorări de pensii, cu corectarea decalajelor și nedreptăților, iar acum fac cale întoarsă, fără niciun pic de rușine. Dovada stă în Programul de guvernare al Cabinetului Tudose (http://s.go.ro/768ojrmy ), fapt reiterat în repetate rânduri de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu: Legea pensiilor trebuia adoptată până la 1 octombrie anul curent, și aplicată pentru 2018.

20 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Marius Bodea: Vineri, ministrul Mediului a confirmat ceea ce noi, liberalii, spunem de mai bine de un an: Iașul este într-o situație alarmantă în privința poluării, iar ieșenii riscă să plătească o amendă care poate ajunge și până la 7 mil. euro. Toate acestea din cauza nepăsării și indolenței Primăriei Municipiului Iași

Vizita ministrului Mediului la Iași, Grațiela Gavrilescu, a confirmat ceea ce noi, liberalii, spunem de mai bine de un an: Iașul este într-o situație alarmantă în privința poluării, iar ieșenii riscă să plătească o amendă care poate ajunge și până la 7 mil. euro. Toate acestea din cauza nepăsării și indolenței Primăriei Municipiului Iași care, nici până în acest moment, nu a întreprins demersurile necesare în vederea reducerii nivelului de poluare în Municipiul Iași.

20 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Instituțiile statului român, capturate de PSD!
În mai puțin de un an de când PSD a câștigat alegerile, PSD a politizat toate instituțiile -cheie care, în mod normal, ar trebui să fie independente. Curtea de Conturi, Consiliul Național de Prognoză (CNP), Institutul Național de Statistică (INS), Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală (ASF), Banca Națională a României (BNR), Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Consiliul Concurenței (CC), Agenția Națională de Știri Agerpress, Rezervele de Stat ale României, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) sunt instituțiile care, pe rând, au post pesedizate prin infilitarea la conducere sau în structurile de decizie a unor personaje care răspund comenzilor de partid, nu interesului public.

Eu cred că a doua zi dupa ce se va schimba majoritatea parlamentară, una dintre primele măsuri pe care trebuie să le implementeze Partidul Național Liberal este aceea de a reda acestor instituții rolul și menirea pentru care au fost înființate. [...]

18 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Deputatul Marius Bodea a inițiat un proiect de lege pentru consimțământul tacit din partea statului în relația cu persoanele fizice sau juridice, dacă acesta nu răspunde la orice solicitare în maximum 30 zile
Marius Bodea a prezentat un proiect de lege pentru simplificarea și accelerarea procedurilor administrative pentru microîntreprinderi și pentru persoanele fizice.

Propunerea legislativă are în vedere simplificarea circuitului birocratic și, astfel, reducerea barierelor din calea demarării și dezvoltării de afaceri, prin simplificarea procedurilor actuale vizând obținerea avizelor/aprobărilor/certificărilor emise de agenții și instituții publice. [...]

15 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Marius Bodea: Inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu vine în sprijinul angajaților din mediul privat și, implicit, a angajatorilor acestora. Nu este vorba de o măsură OBLIGATORIE, ci FACULTATIVĂ!

În spațiul public s-au vehiculat mai multe neadevăruri cu privire la inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea si 14-lea salariu.

12 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Oficial, Guvernul PSD a anunțat că autostrada Moldova – Transilvania NU CONTEAZĂ

Premierul României, domnul Mihai Tudose, a anunțat că prioritățile naționale în materie de autostrăzi sunt București-Brașov și Sibiu - Pitești.

7 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Începem o nouă sesiune parlamentară cu România subjugată de măcelul PSD împotriva economiei și a justiției

Noua sesiunea parlamentară găsește România cu o economie fragilizată, prizonieră intereselor PSD de a subjuga economia prin măsurile cu care încearcă să mențină pacea socială și să cumpere diverse categorii de alegători.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Iașul a ratat o investiție de zeci de milioane de euro, din cauza incompetenței lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

La începutul anului 2016, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții Aerostar Bacău, lider in industria aeronautică, pentru că această companie era interesată să deschidă la Iași o unitate unde puteau fi reparate avioane tip Boeing 737 și Airbus 320.

31 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Mihai Chirica, un laș care se ascunde în spatele unor comunicate de presă. Îl provoc la o dezbatere publică despre calitatea aerului din oraș. Oriunde, oricând!
„Mihai Chirica este un primar iresponsabil, care trăiește într-o realitate paralelă, rupt de nevoile și problemele comunității. Deși Iașul este cel mai poluat oraș din România, iar ieșenii sunt expuși la îmbolnăvire în fiecare zi din ultimii 8 ani, iar asta din cauza faptului că nu s-a întreprins nicio măsură pentru reducerea poluării, primarul Mihai Chirica, ca un laș, se ascunde în spatele comunicatelor de presă și se oțărește la oricine îi atrage atenția că nu face nimic!

Îl provoc la o dezbatere publică despre calitatea aerului din oraș. Oriunde, oricând! [...]

24 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Marius Bodea, deputat PNL Iași: Primăria Iași continuă să nu ia nicio măsură pentru reducerea poluării în oraș. Situația devine alarmantă. Voi intenta proces Primăriei pentru că nu respectă prevederile legii privind calitatea aerului

„În fiecare lună de la începutul anului, la stațiile de monitorizare a calității aerului din municipiul Iași au avut loc depășiri ale nivelului acceptabil de poluare. Aceste depășiri reprezintă un pericol pentru cetățeni.

22 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Guvernul României a transformat marcarea Centenarului într-o beție de vorbe goale. Iașul, “capitala renașterii naționale”, inexistent în prioritățile Guvernului privind alocările de fonduri pentru sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire din 1918

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, responsabil de coordonarea Departamentului Centenar trecut în subordinea Ministerului Culturii, a declarat marți, 15 august, că “obiectivul Departamentului Centenar este reconcilierea românilor cu istoria și cu ei înșiși”.

16 august 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Municipiul Iași, condus de Mihai Chirica, a reușit “performanța” să fie surclasat de comuna Miroslava la proiectele de dezvoltare câștigate

Județul Iași este pe locul 7, la nivel național, la alocările prin PNDL, cu 831 mil. lei, deși suntem al doilea județ ca mărime din țară. Asta în timp ce județe precum Teleorman sau Mehedinți au primit sume de bani la fel de mari precum județul Iași pentru proiecte de dezvoltare.

21 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Programul Național de Dezvoltare Locală (PNLD) a devenit Programul Național de alocare discreționară a fondurilor publice către primarii PSD

Municipiul Iași a primit 0 lei pentru proiectele de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Acest lucru este consecința faptului că primarul Chirica este un lider slab, dar și consecința nepăsării Guvernului față de municipiul Iași.

10 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
PSD îngroapă capitalul românesc prin introducerea impozitării companiilor cu sediul în România

După ce au câștigat alegerile cu un program de guvernare pe care l-au lăudat non-stop, PSD vine acum cu un alt program, mult diferit față de cel pentru care au cerut votul oamenilor. Este o palmă dată tuturor celor care au creditat cu votul lor PSD la alegerile parlamentare.

4 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Domnilor parlamentari PSD, profesorii sunt în stradă din cauza promisiunilor nerespectate ale PSD! Nu vă faceți că nu îi auziți!

Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP) protestează în stradă pentru că PSD nu și-a respectat promisiunile din campania electorală și din Programul de Guvernare.

6 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Iașul contribuie cu 380 mil. lei mai mult decât primește de la bugetul național

Județul Iași este complet ignorat de actuala guvernare a PSD. Niciun proiect major nu a primit finanțare de la Guvern în acest an, deși județul nostru contribuie cu 380 mil. lei mai mult decît primește de la bugetul național.

Finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Iași, continuarea proiectului de modernizare a Aeroportului Internațional Iași, construcția unui centru intermodal de transport marfă sau fonduri pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene sunt nevoi stringente ale comunității noastre, nu și pentru guvernul PSD. [...]

30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
La mulți ani, PNL, cu ocazia împlinirii a 142 ani de la înființare!

„Acum 142 ani se puneau bazele Partidului Național Liberal. PNL este formațiunea politică ce a stat la baza modernizării României și unul dintre singurele partide politice din Europa înființate în secolul al XIX-lea care a rezistat până astăzi. Unirea tuturor românilor în același stat, Independența, procesul de reforme modernizatoare sunt toate înfăptuiri ale înaintașilor liberali.

24 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Iașul, ignorat complet de Guvernul PSD

În proiectul de buget pentru anul 2017, Iașul apărea în planurile Guvernului cu o singură investiție: 152 mil. lei pentru finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Iași.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Apel către primarul Chirica pentru finanțarea adecvată a sportului, în condițiile în care noile reglementări legislative conferă mai multă claritate posibilității autorităților locale să finanțeze cluburile sportive publice sau private

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul a adoptat modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, prin Ordonanță de Urgență, cu scopul de a reglementa, în clar finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală.

19 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Alegerea primarilor în 2 tururi. Un imperativ moral pentru parlamentarii care prețuiesc democrația

Cel mai important aspect în cadrul alegerilor democratice, pe lângă faptul că trebuie să fie corecte, libere și periodice, îl constituie reprezentativitatea.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
PSD pregătește devalizarea patrimoniului public aflat în gestiunea administrației locale

Ieri, majoritatea PSD a votat, la Comisia de administrație a Senatului, cu toată împotrivirea parlamentarilor PNL, USR, UDMR, modificarea art. 45 din Legea 215/2001 ce prevedea ca hotărârile privind patrimoniul să fie adoptate cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor în funcție.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
„Este anormal ca un singur județ, Teleorman, să primească mai mulți bani de la Bugetul de Stat decât întreaga Regiune de Nord-Est”
În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PNL Iași Marius Bodea a adus în discuție bugetul național și alocările de fonduri de care beneficiază Iașiul.

Marius Bodea a prezentat faptul că bugetul național întocmit de PSD-ALDE încalcă legea responsabilității fiscale 69/2010. “Potrivit datelor prezentate de guvern, cheltuielile publice cresc în 2017 cu 15% față de 2016, în timp ce PIB nominal este estimat să crească doar cu 7,5%. Astfel, bugetul pe 2017 încalcă articolul 6, literele d. și e. din legea responsabilității fiscale”, a spus Marius Bodea. [...]

10 februarie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 15 decembrie 2017, 12:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro