Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Vulpescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Vulpescu (Grup PSD)
„România adevărată s-a născut la Tescani”

În declarația sa politică de săptămâna aceasta, Ioan Vulpescu, membru al Comisiei de Cultură, Artă și Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaților, a subliniat reușita de excepție a actualei ediții a Festivalului „George Enescu”, meritele directorului său artistic, domnul Ioan Holender, precum și necesitatea asumării lui ca brand de țară, care ar putea repoziționa România pe un alt palier de imagine.

"Zilele trecute, s-a încheiat la București Festivalul "George Enescu". Manifestarea a devenit, după aprecierea multor specialiști, unul dintre cele mai mari și mai prestigioase festivaluri muzicale din întreaga lume. Atât prin calitatea artiștilor invitați, cât și prin amploarea repertoriului abordat și prin inteligența cu care, ediție de ediție, sunt reprezentate toate formele muzicale clasice, Festivalul George Enescu se dovedește demn de amintirea muzicianului de geniu al cărui nume îl poartă și de renumele României, cel de țară a muzicii.", a spus parlamentarul în intervenția sa.
"Într-o țară în care opinia publică încă nu s-a hotărât dacă este în favoarea copiilor uciși de câini sau a câinilor uciși de administrația publică, Festivalul "George Enescu" înfățișează o valoare prețioasă: normalitatea. Normalitatea unei țări capabile să găzduiască, timp de o lună, o bună parte din elita muzicii mondiale, ca și mii și mii de melomani de pe toate continentele.", a mai adăugat acesta.
În acest context, Ioan Vulpescu a propus asumarea Festivalului "George Enescu" ca brand al României și ca vehicul de promovare turistică și culturală a țării. El a arătat că menținerea la nivel de excelență a festivalului și în anii care urmează este un obiectiv cultural strategic, care trebuie asumat de orice guvernare: "Să nu uităm - a spus în încheiere deputatul PSD" că adevărata Românie s-a născut la Tescani, nu la Pleșcoi. Și, dacă nu vom reuși să impunem Festivalul "George Enescu" ca locomotivă a turismului românesc și ca element de identificare culturală a României în concertul politic mondial, măcar să îi garantăm permanența, îngrijindu-ne ca el să se desfășoare în continuare la cel mai înalt nivel, indiferent de contextul economic în care ne aflăm."
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 26 ianuarie 2022, 14:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro