Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Vulpescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Vulpescu (Grup PSD)
Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a fost ales președinte al Comisiei pentru cultură și educație a Adunării Parlamentare de Cooperare Economică la Marea Neagră

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, membru al Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, a fost ales președinte al Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a Adunării Parlamentare de Cooperare Economică a Mării Negre. Alegerea sa a avut loc în cadrul Comisiei de Cultură a APCEMN, care se desfășoară la Tbilisi, Georgia.

În cuvântul său, deputatul Ionuț Vulpescu a spus: "Interpretez alegerea mea în primul rând ca o onoare adusă țării mele, al cărei rol catalizator la Marea Neagră este recunoscut. România nu este nici cea mai mare, nici cea mai dezvoltată țară de la Marea Neagră, dar este un pivot al stabilității în regiune, are legături excelente și străvechi cu toate celelalte state membre și reprezintă, alături de Bulgaria, un vector al regiunii în UE. Vă mulțumesc în numele României, țară de veche cultură latină și europeană, pentru încrederea pe care mi-ați și ne-ați acordat-o.
Vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru succesul lucrărilor Comisiei noastre și pentru ca proiectele comune să se finalizeze cu succes."
De asemenea, vorbind despre lucrările viitoare ale Comisiei al cărei președinte a devenit, Ionuț Vulpescu a mai declarat: "Activitatea Comisiei noastre este, după cum știți, mai mult decât substanțială. Îmi voi tempera, de aceea, entuziasmul tineresc de a vă propune o multitudine de noi proiecte, în favoarea unei abordări, sper, mai înțelepte. Am, deocamdată, un singur proiect nou pe agendă, care este nou doar în măsura în care sintetizează și coordonează eforturi care s-au făcut și până acum, dar într-un cadru mai puțin organizat și mai puțin orientat către reliefarea tezaurului cultural al Mării Negre. Sunt convins că mă veți sprijini pentru ca Autostrada culturală a Mării Negre să devină o realitate și forța motrice care să facă să avanseze și alte autostrăzi, cea economică înainte de toate."
Adunarea Generală a APCEMN, gazduita de Georgia, a adoptat și Raportul Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale, precum și o recomandare a acestei comisii, prezentată chiar de către deputatul PSD Ionuț Vulpescu, privind patrimoniul cultural al Mării Negre și conectarea lui la rutele turistice europene.
Ionuț Vulpescu este membru, din partea României, al Adunării Parlamentare de Cooperare Economică la Marea Neagră.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 26 ianuarie 2022, 14:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro