Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Mihai Weber > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Weber (Grup PSD)
Schimbarea Guvernului Ponta, resimțită în Gorj!

De câteva zile, subiectul privatizării și mutării sediului Complexului Energetic Oltenia la București generează discuții, întrebări și nelămuriri la nivelul județului Gorj.

La o jumătate de an de la plecarea domnului Victor Ponta, situația Complexului Energetic Oltenia s-a schimbat radical, din păcate nu în bine. Pe lângă privatizarea companiei, mai nou, se dorește și mutarea sediului social la București, neținându-se cont de un aspect foarte important : dacă această dorință va fi dusă la îndeplinire, rata șomajului în Gorj va crește considerabil. Din cei 15.277 de salariați ai companiei, aproape jumătate vor merge acasă.
Analizând considerentele ce stau la baza deciziei luate de către Consiliul de Supraveghere, constat cu dezamăgire că niciunul dintre ele nu reprezintă vreun motiv serios care să ducă la modificările dorite de actuala conducere.
Din moment ce unitățile miniere își desfășoară activitatea în zonă este absolut normal ca și sediul administrativ să rămână aici.
Privind în trecut, amintim faptul că această încercare de a muta sediul CEO la București a mai fost făcută de PDL, însă, datorită implicării domnului Victor Ponta, acest lucru nu a fost posibil.
Acum este de datoria noastră să luptăm pentru salvarea companiei. Trebuie să fim realiști și să conștientizăm că, în acest moment, orice decizie prost luată ar putea costa foarte scump Gorjul.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 20 january 2022, 7:33
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro