Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
remus.borza@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Remus-Adrian Borza > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Remus-Adrian BORZA
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Adrian Borza (deputat neafiliat)
Impozite și pentru lei, nu doar pentru căței!

Toți cetățenii sunt egali în fața legii. Nimeni nu este mai presus de lege. Așa prevede Constituția și tot așa își încheie, apoteotic, fiecare comunicare, reprezentantul SUA la București, atunci când ne dă lecții de democrație, justiție și moralitate. Imunitățile de orice fel dăunează grav societății. Și cel mai mult dăunează imunitățile fiscale care generează o evaziune fiscală de vreo 17 miliarde de euro anual și un deficit al fondului național de pensii de 4 miliarde euro, acoperit în fiecare an de la bugetul de stat, adică din banii românilor care înteleg să-și plătească impozitele.

29 ianuarie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)
PARLAMENTUL ȚĂRII TREBUIE REFORMAT

Parlamentul are menirea de a reglementa, de o manieră vizionară și asumată, atribuțiile, competențele și prerogativele fiecărei puteri, autorități sau instituții a statului. Parlamentul trebuie să elaboreze legislația primară pentru reforma marilor sisteme publice: administrație, sănătate, învățământ, infrastructură, asistentă socială. Dar înainte de a-i reforma pe alții, Parlamentul trebuie să înceapă cu propria lui reformă.

7 decembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)
Vom avea o criză a gazelor?

Sceneta din ianuarie care a determinat explozia prețurilor la energie se repetă. De data asta, pe piața gazelor. Niște băieți care fac jocurile Engie ori EON sau fie ale Gazprom, lansează în spațiul public mesaje care sunt de natură să inducă o stare de panică, de criză și, implicit, să genereze o creștere a tarifelor de furnizare și distribuție sau a gazului din import.

27 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)
De ce am votat împotriva cenzurii

După cum știți, joi, 23 noiembrie, s-a dezbătut și votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, inițiată de PNL, USR și PMP. Eu am votat pentru stabilitate politică și socială și pentru responsabilitate în actul de guvernare.

23 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Adrian Borza (neafiliat)
Explozia prețurilor la alimente nu este cauzată de creșterea prețurilor la utilitățile energetice

Prețul energiei electrice este reglementat pentru populație, până la 31 decembrie într-o proporție de 10%. Restul de 90% din cosul casnic, se achiziționează din piața concurențială. Sunt doi furnizori care livrează energie la preț reglementat de ANRE în acest coș - Nuclearelectrica și Hidroelectrica – la un preț ponderat de 135 de lei/MWh.

23 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)
Băncile să finanțeze economia, nu statul!

Toate companiile românești se plâng de lipsa de finanțare. După Revoluție, societățile românești au plecat la drum într-o aventură total necunoscută, economia de piață, cu un mare handicap: lipsa capitalului. Mai mult decât atât, le lipsea și cultura antreprenorială sau de business. Din aceste motive, firmele românești nu au avut nicio șansă într-o luptă total inegală cu companiile străine. Și-au dat obștescul sfârșit, una câte una. Statul, în loc să susțină și să protejeze capitalul românesc, a susținut paradoxal și discriminatoriu tot capitalul străin. În ultimii 10 ani, peste 80% din ajutoarele de stat s-au dus către firmele străine.

20 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus-Adrian Borza (neafiliat)
ROMÂNIA, UN JAF GENERALIZAT

În România, aproape toata lumea fură de la Bugetul de stat. Și cei cu gulere albe și cei cu gulere negre. Și români și străini. Sunt încă multe activități nefiscalizate. Nu excelăm nici în colectarea impozitelor de la populație, dar nici de la agenții economici. În primii 10 ani după revoluție, pe sloganul “Nu ne vindem țara”, am privatizat economia romanească doar patronilor români, veritabili oligarhi ai tranziției românești.

16 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Remus Adrian Borza (neafiliat)
Instigarea la revolta populara incompatibila cu statul de drept si democratia

Opoziția a cerut populației să iasă în stradă. Pretextul, legile justiției. Obiectivul, menținerea aceluiași status quo inventat și cultivat de regimul Băsescu. Cei din coaliția de guvernare îl numesc statul paralel. Eu îl numesc statul beligerant. Pentru că se luptă cu propriile instituții,propriile interese și proprii cetățeni.

6 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)

Locuitorii mai multor cartiere din București au rămas fără lumină. Nu ar trebui să ne surprindă avariile din ce în ce mai dese din rețeaua de transport si distribuție. Sunt efectul unor politici guvernamentale iresponsabile și a prostului management al operatorului național de transport de electricitate și de preocuparea obsesivă de maximizare a profitului de către distribuitorii de electricitate cu capital străin.

2 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)
CONTRAMASURI LA SPLIT TVA

Într-adevar, Romania înregistrează o evaziune fiscală la TVA de 37%. Cea mai mare din Europa. Anul trecut din 19 miliarde Euro TVA de colectat, au ajuns la buget doar 11,7 miliarde Euro. 7,3 miliarde euro s-au pierdut pe drum. Nici anul acesta nu stăm mai bine la colectarea veniturilor bugetare.

24 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Remus Borza (neafiliat)
SĂNĂTATEA, O GAURĂ NEAGRĂ A BUGETULUI

Toamna se numără bobocii și, deopotrivă, moțiunile. Am avut moțiune pe Educație, pe Transporturi, acum pe Sănătate. Aștept să vină și una pe Administrație. Sunt cele 4 mari sisteme publice, mari consumatoare de resurse, hiperreglementate, centralizate, netransparente, ineficiente și anacronice.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO a avut loc la Tbilisi, în perioada 26-29 mai 2017, la aceasta participând, din partea Delegației Parlamentului României la AP NATO (Camera Deputaților), domnii deputați Adrian-Remus Borza, Ben-Oni Ardelean, Costel Lupașcu, Mihai-Valentin Popa și Andrei Pop.

29 mai 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, domnul deputat Remus-Adrian Borza (Grup ALDE)

Ministrul Mediului, domnul Daniel Constantin, a răspuns invitației Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic de a participa, împreună cu președinții instituțiilor aflate în subordinea sa, la o discuție informală pe tema activității și priorităților legislative ale ministerului pentru perioada imediat următoare.

21 martie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 februarie 2018, 23:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro