Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
mihai.botez@cdep.ro
Tel. 0725 109 712
www.mihaibotez.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Mihai-Cătălin Botez > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Mihai-Cătălin BOTEZ
Comunicate de presa

  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Mihai Botez i-a transmis o scrisoare liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În scrisoare este invocat Codul de conduită al deputaților și senatorilor care obligă parlamentarii “să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației.” [...]

27 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 6 - 9 mai 2018, la Washington DC, Statele Unite ale Americii, a avut loc reuniunea Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, organizată de Rețeaua Tinerilor Parlamentari din Parlamentul European – EU40 și Biroul de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA și reunind tineri membri din Parlamentul European, din parlamente ale statelor membre ale Uniunii Europene și din Congresului Statelor Unite ale Americii, cu scopul de a contribui la întărirea relațiilor transatlantice.

14 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)

O nouă inițiativă legislativă pentru stiularea mobilității forței de muncă!

România este o țară a unui adevărat paradox. Deși avem regiuni în care rata șomajului este alcătuită din două cifre, în anumite regiuni ale țării, antreprenorii nu reușesc să găsească forță de muncă. Unul dintre motivele pentru care antreprenorii nu reușesc să găsească angajații doriți este slaba mobilitate a forței de muncă.

Legea 76/2002 a instituit modalități prin care mobilitatea forței de muncă să fie stimulată, însă anumite criterii din lege sunt restrictive, iar adaptarea acestor criterii la cerințele actuale ale pieței trebuie făcută printr-o inițiativă legislativă. [...]

2 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Calin Botez (Grup USR)
Vama Albița – ca după război

Deputatul USR Mihai Cătălin Botez reprezentant al județului Vaslui în Parlamentul României, a susținut miercuri, 28 martie 2018, o declarație politică intitulată „Vama Albița – ca după război”. Acesta a atras atenția asupra simbolisticii anului 2018 pentru cele două state, România și Republica Moldova, unite prin punctul vamal Albița, și asupra responsabilității autorităților de a se îngriji de starea infrastructurii din acest punct vamal. Mai mult, declarația politică a fost susținută la doar o zi după celebrarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

28 martie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Cătălin Botez (Grup USR)
Predictibilitatea și aplicarea legii și încurajarea antreprenoriatului

Am asistat săptămâna trecută la ședința Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, în speranța că voi reuși să amendez un proiect de lege propus de Guvern.

12 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Cătălin Botez (Grup USR)
Respectarea legii în județul Vaslui. Trotuare și deszăpezire

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez a trimis primarilor din comunele Tutova, Banca, Muntenii de Jos, Ștefan cel Mare, Vulturești, Todirești, Dumești, Băcești, Dragomirești, Văleni și Solești, comune din județul Vaslui, o adresă pentru a verifica respectarea legii cu referire la amenajarea trotuarelor aferente drumurilor naționale și europene.

21 februarie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Cătălin Botez (Grup USR)

Trotuare în comunele traversate de drumuri naționale și europene, soluția pentru evitarea multor accidente rutiere.

Peste 9 milioane de cetățeni români locuiesc în mediul rural. 44% din populația României. Multe dintre comunele sau satele care reprezintă locul de domiciliu pentru acești oameni sunt străbătute de drumuri județene, naționale sau europene, intens circulate.

13 februarie 2018 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grup USR)
Constituția, busola democrației!
Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, va susține joi, 8 februarie, ora 16:00, o conferință de presă în Bârlad, județul Vaslui, la cabinetul parlamentar din strada Paloda nr. 11, unde va prezenta noua sa inițiativă legislativă. Această inițiativă propune ca la împlinirea vârstei de 18 ani, fiecare cetățean să primească un exemplar al Constituției și o broșură explicativă.
7 februarie 2018 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 21 noiembrie 2018, 7:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro