Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Tel. 0725 109 712
www.mihaibotez.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mihai-Cătălin Botez > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Calin Botez (Grup USR)
Vama Albița – ca după război

Deputatul USR Mihai Cătălin Botez reprezentant al județului Vaslui în Parlamentul României, a susținut miercuri, 28 martie 2018, o declarație politică intitulată „Vama Albița – ca după război”. Acesta a atras atenția asupra simbolisticii anului 2018 pentru cele două state, România și Republica Moldova, unite prin punctul vamal Albița, și asupra responsabilității autorităților de a se îngriji de starea infrastructurii din acest punct vamal. Mai mult, declarația politică a fost susținută la doar o zi după celebrarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

„În drum spre un important eveniment simbolic, am tranzitat vama Albița din județul Vaslui pentru a ajunge la Adunarea Centenară, organizată în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Am asistat la scene absurde în acest punct vamal, unde, din cauza gropilor din drum și a condițiilor meteo neprielnice, mai mulți șoferi au trebuit să împingă mașinile pentru a fi scoase din gropile pline cu gheață. ”, a declarat deputatul Mihai Botez.
Acesta a atras atenția și asupra încărcăturii simbolice reprezentată de un punct vamal, vama fiind ultimul loc văzut atunci când părăsești un stat, precum și primul pe care îl vezi atunci când intri în statul român, un astfel de punct având o semnificație profundă în conștiința celor care intră și ies din România.
„Situația este cunoscută la nivelul autorităților. Acum jumătate de an, li s-a adus la cunoștință autorităților centrale situația de la vama Albița, însă pare că până în acest moment, nu a existat voința necesară pentru a repara infrastructura rutieră din acea zonă. Fiind un punct de importanță strategică, estimările arătând că un sfert din mărfurile care tranzitează România trec prin acest punct, m-am adresat prin intermediul unei întrebări miniștrilor transporturilor, finanțelor și afacerilor interne, pentru a afla care este strategia lor comună referitoare la problemele și soluțiile ce se impun în acest punct. Drumul care trebuie reparat este scurt, iar remedierea situației depinde direct de voința autorităților locale și centrale. Îmi exprim convingerea că se va lua decizia corectă și se va acționa de îndată.”, a mai declarat deputatul Mihai Botez.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 28 mai 2022, 15:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro