Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Tel. 0725 109 712
www.mihaibotez.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mihai-Cătălin Botez > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)
O inițiativă legislativă pentru drumuri mai sigure

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, a depus pe circuitul parlamentar o inițiativă legislativă menită să îmbunătățească siguranța rutieră a cetățenilor. Inițiativa dă posibilitatea polițiștilor să dea amenzi pe baza înregistrărilor video primite de la participanții la trafic.

Dacă se va transforma în lege, șoferii care folosesc camere de bord sau altă tehnologie de înregistrare video vor putea trimite către poliție aceste înregistrări, iar poliția să dispună măsuri în acord cu legea.
„Am lansat inițiativa în dezbatere publică acum 1 lună. Am primit idei și propuneri din partea unor profesioniști, din partea unor asociații de profil și ale unor oameni implicați în domeniul transporturilor. O bună parte din propuneri au fost integrate în forma finală a proiectului. Cu siguranță va primi îmbunătățiri în dezbaterile comisiilor de la colegii parlamentari.” a declarat deputatul Mihai Botez.
Deputatul notează faptul că sistemul este implementat în alte state, precum Marea Britanie, care implică cetățenii prin utilizarea unui site unde pot fi încărcate clipurile video, iar acestea ajung direct la secțiile de poliție pentru a se ocupa de respectivele cazuri.
„România este statul cu cel mai mare număr de decese raportat la un milion de locuitori în Uniunea Europeană. Avem ocazia să facem drumurile din România mai sigure și să îi responsabilizăm pe cetățeni. Trebuie să înțelegem că, dacă vrem ca societatea să funcționeze așa cum vedem în alte locuri, trebuie să începem să respectăm legea, așa cum se face și în statele al căror exemplu vrem să îl urmăm. Îmi exprim încrederea că inițiativa va fi susținută de colegii parlamentari și va fi îmbunătățită.” a conchis Mihai Botez.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 23 mai 2022, 5:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro