Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
florinalexe.pnl.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florin-Alexandru Alexe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia de cultură, arte, mijloace de informare în masă

Deputatul Florin-Alexandru Alexe, președinte al Comisiei de cultură, arte, mijloace de informare în masă al Camerei Deputaților, susține modificările legislative propuse de marile personalități ale culturii românești privind managementul instituțiilor publice de cultură.

În ședința Comisiei de cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților din data de 4 februarie am avut deosebita onoare de a avea ca invitați mari personalități ale scenei românești: Ion Caramitru, Alexandru Arșinel, George Mihăiță și Dorina Lazăr, în calitate de reprezentanți ai UNITER. Alături de aceștia și de Gigel Sorinel Știrbu, Ministrul Culturii, am purtat un dialog deschis pe tema modificării OUG 68/2013 cu privire la managementul instituțiilor de cultură.
Cu toții am agreat că actul cultural este una din pietrele de temelie a societății românești ce a adus și poate aduce și pe viitor României recunoaștere internațională. Împreună cu toți factorii implicați în procesul legislativ, ce se dorește o reparație a disfuncțiilor create de actualul cadru legal, am căzut de acord asupra câtorva măsuri care vor repune valoarea în centrul actului cultural.
În această continuă luptă între nevoia de cultură și finanțarea acesteia am decis să rămân alături de cei care dau formă și blazon culturii românești, de cei care muncesc în teatre, ateliere de creație, în biblioteci și în muzee pentru creșterea acestei națiuni. Am considerat că este firesc să le redăm oamenilor de cultură demnitatea de a crea și de a-și duce mai departe misiunea de a reprezenta România în lume.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 26 septembrie 2020, 0:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro