Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
iulian.bulai@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Iulian Bulai > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Iulian Bulai (Grupul parlamentar al USR)
Inițiativa Grivița 53 – primul teatru independent construit de la zero – continuă în Parlamentul României

În săptămâna care tocmai a trecut, la Camera Deputaților a avut loc, timp de trei zile, o activitate de conștientizare și strângere de fonduri pentru proiectul Grivița 53 – primul teatru independent construit de la zero după 75 de ani – la inițiativa regizoarei Chris Simion-Mercurian.

În cadrul inițiativei din Parlament, deputații au fost invitați să devină ctitori ai Teatrului Grivița 53 prin achiziționarea unei cărămizi. Alături de alți colegi deputați, am cumpărat cărămizi și am devenit ctitori ai Teatrului Grivița 53.
„Prezența noastră în Parlament este o invitație. A fi sau a nu fi ctitor Grivița 53 este o alegere care vorbește despre tine ca om, nu despre tine ca politician. Demersul nostru este valoros tocmai pentru că este independent, se naște prin efortul comunității și nu se înclină politic.”, spune Chris Simion-Mercurian, inițiatoarea proiectului.
După cele trei zile de la Camera Deputaților, Teatrul Grivița 53 a vândut 215 de cărămizi ctitor și a reușit să strângă 56.975 de lei (aproximativ 11.600 de euro). Săptămâna următoare, inițiativa se mută la Senat, ocazie cu care senatorii pot achiziționa cărămizi pentru propria persoană, pentru copii sau alți membri ai familiei. O cărămidă Grivița 53 are o valoare de 53 de euro (265 lei). Cărămizile ctitor Grivița 53 vor fi expuse la intrarea principală A1, în holul central de la Senat, în perioada 14-16 iunie, între orele 11-18.
Susțin inițiativa Grivița 53 și îi încurajez pe toți parlamentarii să devină ctitori ai primului teatru independent construit de la zero în ultimii 75 de ani. O investiție în cultură și teatrul independent.
Cărămidă cu cărămidă, construim o moștenire culturală pentru copiii noștri.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 ianuarie 2022, 19:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro