Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Florin Buicu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD a votat favorabil, în cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaților de miercuri, 19 aprilie, un proiect de lege care vine în sprijinul farmaciilor independente, investitori mici și mijlocii pe piața medicamentelor.

Propunerea legislativă pentru modificarea alin. (2) al art.800 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății acordă persoanelor juridice, autorizate să elibereze medicamentele către populație, posibilitatea de a desfășura și activitate de distribuție angro de medicamente. Astfel, prin actul normativ care a fost inițiat de mai mulți deputați PSD, se vor aplica principiile de legitimă concurență prin cunoașterea exactă a nevoilor populației și reglarea pieței medicamentelor, atât sub aspectul varietății ofertei, cât și în ceea ce privește prețul cel mai competitiv.
Legislația în vigoare prevede faptul că, spre deosebire de lanțurile multinaționale, persoanele juridice autorizate să elibereze medicamente către populație, respectiv farmaciile independente, nu pot să desfășoare și activitate de distribuție angro de medicamente. Această interdicție produce mari prejudicii investitorilor privați mici și mijlocii care activează în domeniul comerțului cu produse farmaceutice, ei fiind nevoiți să înființeze noi societăți de distribuție, pe lângă cele de vânzare directă, în cazul în care vor să vândă angro. Astfel, piața națională a medicamentelor este puternic afectată prin reducerea masivă a distribuitorilor mici și mijlocii, cu toate că ei reprezintă o importantă categorie în acest domeniu.
Totodată, prin noul act normativ adoptat cu susținerea Grupului parlamentar al PSD, se armonizează legislația națională cu cea europeană, respectiv cu Directiva 2001/83/CE completată cu Directiva 2012/26/CE.
„PSD repară o nedreptate a Guvernului Cioloș, întrucât activitatea farmaciilor independente se desfășura după acest model până la data de 31 decembrie 2016. Fostul guvern nu a dorit prelungirea funcționării farmaciilor independente. Prin susținerea pe care PSD a dat-o acestui proiect de lege, reafirmăm sprijinul pentru societățile românești”, a declarat în cadrul dezbaterilor deputatul PSD Corneliu-Florin Buicu, președintele Comisiei pentru sănătate și familie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 6 octombrie 2022, 23:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro