Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
Liens:
oana.cambera@cdep.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Chambre des Députés > Oana-Alexandra Cambera > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Oana-Alexandra CAMBERA
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputatii Oana Alexandra Cambera, Andrei Lupu si Simina Tulbure (neafiliati)
Femeilor trebuie să li se respecte drepturile și să aibă acces la servicii sigure de întrerupere de sarcină în spitalele românești!

Ieri, 28 septembrie 2022, la Palatul Parlamentului, s-a organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Accesului la Avort în Siguranță, de către deputații Simina Tulbure, Oana Cambera și Andrei Lupu, o masă rotundă cu tema: "Dreptul femeilor de a decide - o discuție deschisă despre dreptul la avort, garanții legale și practice în România”.

29 septembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simina Geanina Daniela Tulbure (neafiliat)
Dreptul femeilor de a decide - o discuție deschisă despre dreptul la avort, garanții legale și practice în România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Accesului la Avort în Siguranță, deputații Oana Cambera, Simina Tulbure și Andrei Lupu organizează miercuri, 28 septembrie, începând cu ora 15.00, o masă rotundă cu tema “Dreptul femeilor de a decide - o discuție deschisă despre dreptul la avort, garanții legale și practice în România” (sala de ședințe a Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, corp B4, nivel P).

23 septembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (neafiliat)
Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern

Deputata Oana Cambera, alături de mai mulți deputați neafiliați, au anunțat inițierea unei moțiuni împotriva ministrului Educației, invitând la colaborare parlamentarii care își doresc să susțină educația.

7 septembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Silvia Țoiu și Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Protecție pentru victimele violenței domestice

Proiectul legislativ depus de deputatele USR, Oana Țoiu și Oana Cambera, care acordă victimelor violenței domestice dreptul de a avea acces la locuințele de necesitate sau la cele sociale, a fost votat astăzi în plenul Camerei Deputaților cu majoritate de voturi și pleacă la promulgare.

22 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)

Deputata Oana Cambera și senatorul Dragoș Popescu au organizat, miercuri, 15 iunie, un seminar privind efectele poluării asupra sănătății, cu sprijinul Asociației Ecopolis, a președintelui Comisiei pentru mediu a Senatului, Claudiu Mureșan, și a președintelui Comisiei de sănătate a Senatului, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

17 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Silvia Țoiu și Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Locuințe sociale și de necesitate pentru victimele violenței domestice

Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu și Oana Cambera, care acordă victimelor violenței domestice dreptul de a avea acces la locuințele de necesitate sau la cele sociale, a primit raport de adoptare în unanimitate de la Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților și urmează să fie inclus pe ordinea de zi a plenului pentru dezbateri și vot final.

16 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
“Poluarea aerului și sănătatea”, un seminar dedicat identificării de soluții și politici de mediu care să ne protejeze sănătatea

Miercuri, 15 iunie, de la ora 14.00, va avea loc, la Palatul Parlamentului (sala “Avram Iancu”), primul seminar care va aborda tema efectelor poluării aerului asupra sănătății populației.

14 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana-Alexandra Cambera și Alin Prunean (Grupul parlamentar al USR)

Parlamentarii USR Oana Cambera și Alin Prunean au depus un proiect de lege pentru rectificarea Legii nr. 165/2013 privind restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Legea nr. 165/2013 a fost adoptată de România ulterior unei condamnări din 2010 a Curții Europene a Drepturilor Omului pentru sistemul ineficient de restituire a proprietăților preluate în mod abuziv de către regimul comunist. În cei 9 ani scurși de la adoptarea legii, s-a constatat însă că această lege are multe lacune de ordin practic și constituțional, fiind subiectul a două decizii de neconstituționalitate. [...]

10 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Deputata USR Oana Cambera a participat la dezbaterea Business & Politici de Schimbări Climatice unde a abordat tema schimbărilor climatice din perspectiva guvernanței locale

Deputata Oana Cambera, membră în Comisia pentru administrație publică și amenajare a teritoriului din Camera Deputaților, a participat astăzi la dezbaterea online Business & Politici de Schimbări Climatice, organizată de Oxygen Events, care și-a propus să analizeze principalele modificări aduse de politicile de schimbări climatice în modul în care atât mediul de business cât și organele administrative locale își planifică, gestionează, finațează și adaptează activitatea.

25 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)

Victimele violenței domestice vor avea acces la locuințele sociale și la cele de necesitate, în urma unui proiect legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu și Oana Cambera, adoptat de Senat ieri

8 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana-Alexandra Cambera și Daniel-Codruț Blaga (Grupul parlamentar al USR)

Deputații USR Oana Cambera și Daniel Blaga, membri în Comisia pentru administrație publică, au participat, alături de consilieri locali și primari din România și Uniunea Europeană, la Summitul Regiunilor și Orașelor care a avut loc între 3 și 4 martie 2022, în orașul Marsilia din Franța.

4 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu

Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus ieri, 12 ianuarie, o inițiativă legislativă privind instituirea unui registru național de mediu și a unui cazier de mediu, precum și a unui sistem de puncte de penalitate pentru cei care încalcă legislația de mediu.

13 ianuarie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
PSD, PNL si UDMR se opun transparentizării ședințelor consiliilor locale

PNL, PSD și UDMR au votat împotriva inițiativei legislative a deputatei USR Oana Cambera, care ar fi permis consilierilor locali să transmită live desfășurarea ședintelor de consiliu. Inițiativa legislativă primise raport negativ de la Comisia juridică a Senatului.

21 decembrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Coaliția PSD-PNL-UDMR lasă autoritățile locale fără posibilitatea de a plăti facturile la termoficare

Proiectul USR care permite primăriilor să se împrumute de la Trezoreria Statului pentru asigurarea funcționării sistemului centralizat de furnizare a energiei termice a fost respins de majoritatea PSD-PNL-UDMR din Comisiile de buget-finanțe și pentru administrație.

20 decembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Țoiu și Oana Cambera (Grupul parlamentar al USR)
“Locuințe pentru victimele violenței domestice”

Deputatele USR Oana Cambera și Oana Țoiu au depus o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii locuinței 114/1996 ce vizează includerea victimelor violenței domestice în categoria beneficiarilor de locuințe sociale și posibilitatea de acordare a locuințelor de necesitate.

25 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)

Oana Cambera, deputat în Circumscripția Ilfov, a participat, în calitate de speaker, la Forumul Clean Air ce a avut loc în Madrid, Spania, în perioada 18-19 noiembrie 2021, alături de senatorul Dragoș Popescu și de fostul Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, precum și de alți specialiști din domeniu.

22 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
ARDE! - Seminar privind arderile de deșeuri și materiale valorificabile

Aerul pe care îl respirăm nu are culoare politică, iar îmbunătățirea calității acestuia și stoparea unor fenomene cu impact negativ major asupra mediului trebuie să fie o preocupare constantă, accelerată de către factorii decizionali.

15 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Proiect USR pentru ca primăriile să se poată împrumuta pentru a asigura termoficarea peste iarnă

În contextul creșterii prețurilor la gaze și al riscului ca sute de mii de români să rămână fără căldură și apă caldă în iarna care bate la ușă, mai mulți parlamentari USR au depus un proiect de lege prin care să le fie permis primăriilor să se împrumute de la Trezoreria Statului pentru finanțarea cheltuielilor aferente asigurării acestor servicii de utilitate publică.

1 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Reforma pentru aer
Îmbunătățim Legea 104/2011

Parlamentarii USR, Oana Cambera și Dragoș Popescu, au elaborat un pachet de modificări pentru îmbunătățirea Legii 104/2011 privind calitatea aerului și au organizat vineri consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale cu competențe în domeniu, specialiști, reprezentanți ai ONG-urilor și societății civile.

15 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
„Aleșii locali nu sunt speciali”

Declarația mea politică vine în contextul în care proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale a primarilor a primit ieri raport de respingere în cadrul Comisiei de administrație.

13 octombrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Îmbunătățim legislația pentru calitatea aerului!

Parlamentarii USR, Oana Cambera și Dragoș Popescu, lansează în dezbatere publică un pachet de modificări pentru a îmbunătăți legislația pentru calitatea aerului.

13 octombrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Diana-Anda Buzoianu și Oana Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Proiect pentru modificarea Codului Silvic și transparentizarea amenajamentelor silvice

Deputații USR PLUS Diana Buzoianu și Oana Cambera au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților inițiativa legislativă de modificare a Codului Silvic pentru a adapta legislația românească la normele europene.

1 iulie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Inițiativa legislativă PL-x 160/2021 de modificare a Codului administrativ în vederea transparentizării ședințelor de consiliu local, susținută de 58 de parlamentari USR PLUS, a primit avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Economic și Social.

Această inițiativă vine și ca urmare a nenumăratelor sesizări pe care le-am primit din țară și este de asemenea susținută și așteptată atât de cetățeni, cât și de reprezentanți ai societății civile ce susțin transparența, deschiderea administrațiilor publice și cetățenia activă. [...]

3 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
Inițiativă legislativă pentru transparența decizională: implicăm cetățenii, ONG-urile și specialiștii în relația cu autoritățile publice

Co-inițiatorii Diana Buzoianu, Sabin Sărmaș, Oana Cambera, Cătălin Teniță și Monica Berescu, alături de zeci de parlamentari din grupurile parlamentare USR PLUS și PNL care susțin inițiativa, au depus un proiect legislativ pentru modificarea legii nr. 52/2003 privind transparența decizională pentru optimizarea participării cetățenești la procesul de adoptare a proiectelor de acte normative.

27 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana-Alexandra Cambera și Diana-Anda Buzoianu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Oana Cambera, deputată în circumscripția Ilfov, și Diana Buzoianu, deputată în circumscripția București, în urma întâlnirilor și dezbaterilor pe care le-au organizat cu reprezentanți ai ONG-urilor și asociațiilor care luptă de ani de zile contra tăierilor din pădurile periurbane și distrugerii rezervațiilor naturale și ariilor naturale protejate, precum și cu alți factori de decizie, au elaborat un Manifest pentru Protejarea Pădurilor Periurbane.

22 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
Proiect USR PLUS pentru facilitarea accesului cetățenilor la ședințele consiliilor locale și județene

Deputații USR PLUS Oana Cambera și Filip Havârneanu au depus o propunere de modificare a Codului administrativ, susținută de parlamentarii USR PLUS, prin care este facilitat accesul cetățenilor la ședințele consiliilor locale și județene. Proiectul asigură, practic, oricărui cetățean acces egal, neîngrădit și transparent la ședințele CL și CJ.

19 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Doamna Oana Cambera, deputată în Circumscripția Ilfov, a participat miercuri, 7 aprilie, la prima consultare privind calitatea aerului în cadrul Grupului parlamentar USR PLUS, în care discuțiile s-au axat pe legislația specifică și problemele identificate în mecanismele de monitorizare, raportare și informare, precum și pe felul în care acestea afectează gestionarea situației de către autoritățile locale.

12 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Luni, 22 februarie 2021, doamna Oana Cambera, deputat în Circumscripția Ilfov, a participat, în calitate de membru al Comisiei pentru egalitate de șanse, la evenimentul HIV Outcomes. Acest eveniment a fost organizat de Fipra Consulting, membră a rețelei globale de politici publice Fipranetworking, alături de specialiști din domeniul sănătății, reprezentanți ai ONG-urilor din sfera persoanelor diagnosticate cu HIV, reprezentanți ai Guvernului.

23 februarie 2021 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 1 octobre 2022, 5:09
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro