Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Roberta Alma Anastase > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Roberta Alma Anastase (Grup PNL)
Roberta Anastase a fost aleasă Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

În perioada 4-6 Iulie, a avut loc, la Istanbul, Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. Agenda reuniunii a cuprins aprobarea documentelor programatice, alegerea vicepreședinților, a vicepreședintelui însărcinat cu problemele financiare și a secretarului general adjunct responsabil cu problemele organizatorice.

Dezbaterile generale au vizat securitatea la Marea Neagră si rolul parlamentelor în asigurarea unui climat de securitate și pace în regiune.
În cadrul plenarei, desfășurate miercuri, 5 Iulie, doamna deputat Roberta Anastase - Președintele Delegației Parlamentului României, a fost aleasă în funcția de Vicepreședinte al APCEMN.
În cadrul intervenției sale, doamna deputat Anastase a subliniat rolul crucial pe care Parlamentele statelor membre îl au în asigurarea și menținerea unui climat de stabilitate și securitate în regiunea Marii Negre. "Asigurarea securității cetățenilor reprezintă cea mai importantă preocupare a noastră. Din păcate, terorismul a devenit parte a vieții noastre de zi cu zi. Este un gând devastator, dar, în același timp, este o modalitate de a spune că acțiunea noastră de combatere nu trebuie doar continuată ci dezvoltată și diversificată. Natura multidimensională și complexă a amenințărilor actuale este o provocare centrală pentru noi toți. Este importantă utilizarea cooperării pentru prevenirea, gestionarea și soluționarea crizelor, și a răspunde astfel nevoilor umanitare de a construi o pace durabilă”, a concluzionat Roberta Anastase.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 11 decembrie 2018, 2:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro