Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
ana.catauta@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ana-Maria Cătăuță > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Ana-Maria Cătăuță (Grupul parlamentar al PSD)
La 25 de ani de Parteneriat Strategic, Statele Unite rămân cel mai important partener de securitate al României

Cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii, o delegație condusă de doamna deputat Ana-Maria Cătăuță, vicepreședinte al grupului Pro-America din Parlamentul României, a efectuat o vizită de lucru în SUA, în perioada 16-20 mai 2022.

Delegația a fost compusă din: doamna Ana-Maria Cătăuță, doamna Simina-Geanina-Daniela Tulbure, domnul Costel Neculai Dunavă, domnul George-Cristian Tuță, domnul Nagy Szaboles.
Pe agenda discuțiilor s-au aflate teme importante pentru România, în actualul context geopolitic: securitatea la Marea Neagră, susținerea unei rezoluții a Congresului American pentru a marca cei 25 de ani de Parteneriat Strategic între țările noastre, programul Visa Waiver, dar și securitatea energetică, o componentă prioritară pentru România. Au avut loc întrevederi cu: Robert Benjamin, NDI CEE Regional Director; Jan Erik Surotchak, Senior Director, Transatlantic Strategy, IRI; Rep. Peter Meijer (R- Michigan), membru în Foreign Affairs Committee, Homeland Security Committee, Science, Space and Technology Committee; Rep. Gerry Connolly (D-Virginia), președintele delegației SUA la AP NATO; Rep Adam Kinzinger (R- Illinois), membru în Comitetul Afaceri Externe, subcomitetul pentru Europa, Energie, mediu și Cyber și Comitetul Energie și Comerț; Damon Wilson, președinte NED; Rep. Colin Allred (D-Texas), membru în Foreign Affairs Committee, delegația SUA la AP NATO; Rep. Jan Schakowsky (D- Illinois), membru în Comitetul pentru Energie și Comerț; Rep. Mike Turner (R- Ohio), House Romania Caucus Co-chair și ranking member Comitetul pentru Informații; Rep. Richard Hudson (R- Carolina de Nord), membru în Comitetul pentru Energie și Comerț, delegația SUA la AP OSCE, președintele Comisiei pentru Afaceri Politice și Securitate; PDAS Dereck Hogan, Departamentul de Stat; Jonathan Katz, GMFUS Democracy Initiatives Director.
Seria întâlnirilor delegației României s-a desfășurat atât în Congresul American și Departamentul de Stat, dar și la Lockheed Martin, alături de mediul de business. Au mai avut loc întâlniri cu organizații neguvernamentale și comunitatea de români din Washington D.C.
“Statele Unite rămân cel mai important partener de securitate al României, iar această vizită de lucru la Washington nu face decât să îmi reconfirme acest lucru. Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite este astăzi, la 25 de ani, suficient de matur încât să mergem mai departe și să dezvoltăm și dimensiunea sa de prosperitate și să intensificăm schimburile comerciale între statele noastre. M-am bucurat să mă întâlnesc cu românii din Washington D.C., o comunitate valoroasă, care iubește România și care, prin realizările sale, aduce plusvaloare diasporei din Statele Unite”, a declarat Ana-Maria Cătăuță, vicepreședinte al grupului Pro-America din Camera Deputaților.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 27 iunie 2022, 14:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro